Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin.

Viime keskiviikkona oli Taiston pienryhmän vanhempainilta. Meitä oli siellä 3äitiä, toisen tunnen ennestään,toinen oli vuotta vanhemman oppilaan äiti. Ilta meni ihan kivasti,saatiin hiukan tietoa siitä,miten tässä luokassa näillä porukoilla on tapana toimia.Opettaja on mukava samoin apuope-S, joka on myös vanha tuttu esikoisen luokkakaverin äiti.
Jäin vielä lopuksi keskustelemaan tapahtuneesta ja sanoin,että voin koululle tulla juttelemaan,mutta en soita itekseni.
(ko. lapsi ei ole vieläkään tullut kouluun ja vanhemmat ovat uhkailleet koulua oikeustoimilla,jos kiusaaminen ei lopu. Väittivätpä myös,että "meidän XX ei lyö ketään". Kantsis vissiin kuunnella mitä opettajat kertovat-ne kun ei noin normaalisti valehtele.)

Perjantaina oli mun vahtivuoro olla vastaanottamassa tavaraa tulevaa tapahtumaa varten. Istuin koululla klo 12-18. Opettajat ovat siellä kyllä mukavia ja juttelinkin monien kanssa. Näin myös Taiston opettajan ja hän kertoi soittaneensa ko. vanhemmille ja kertoneensa,että mä olen nyt koululla ja valmis keskustelemaan samoin kuin rehtorikin.Eivät tulleet paikalle...(näin mulle moni sanoikin,mutta toivoin,että olisimme voineet keskustella asioista ja saada jonkunlaisen ratkaisun "pulmaan").

Btw. Taistolla on mennyt tähän päivään asti hienosti!

Niinpä niin,huomasitteko? "tähän päivään asti". Jos vaikka nyt alottais taas sen huokailun. Puhelin soi 10.30.Poika oli mennyt kymmeneksi kouluun. Apuope-A (mies ja vanha kaveri) soitti pahoitellen,että heillä siellä koulussa on tilanne päällä. Taisto ei suostu tekemään annettuja kirjoitustehtäviä väittäen,ettei osaa ja käsiala on huonoa. hänellä on myös päänsärkyä ja olipa tuo raikulipoika käynyt tinttaamassa apuope-A:ta. Sanoin,etät tulen paikalle ja koitan rauhoitella poikaa.
Nykäisin jotain kiireessä päälle ja läksin tukka sutturalla klenkkaamaan kouluun. Jäpikkä oli luokassa puhisemassa. Otti se sen tunnin kunnes sain jäbän niin rauhoittumaan kuin tekemään kirjoitustehtävät.Sitä paitsi pojalla on oikeasti hyvä ja selkeä käsiala, hänellä vaan nyt oli joku aivopieru päässä eikä siksi ajatellut selkeästi. Ja päätä särki (annoin pillerin),kurkku oli kipeä ja korviakin särki. Kaikki nämä ilmaantuivat sen jälkeen kun opet olivat kertoneet,että ruokana on hernesoppaa...

Viikonloppuna käytiin Myrtsissä legendaarisessa Myyrmäkihallin kirpparilla.Pojat eivät niinkään olleet intopiukkana samalla tavalla kuin minä ja ukko,mutta ei niitä voinut kotiinkaan jättää.Myrtsin jälkeen käytiin Myyrmannissa Raxissa syömässä ja ostoksilla Anttilan TopTen-osastolla. Taisto sai Munamies-cd:n ja pojille yhteisiksi hankittiin pari puuttuvaa Paavo PesusieniDVD:tä sekä nuori Indiana Jones-sarjan boxi (Uho halusi). Itselleni löysin Gungrave:n boxin ja Berserk-boxin sekä jonkun kauhuleffaboxin,jossa on 4 leffaa.Tietää ainakin mitä tekee muutamat yöt,sillä boxeissa on katsottavaa n.10tuntia/box :)

Myrtsin saalis. Bakugan mikäliekoristetaulu  1e, Beyblade-kansio,jossa sisällä on nivaska korttitaskuja 10snt, punainen Bakugan-lähetinpuikkotsydeeni 1e, bakuganit 1,50kpl. Vihreä neliö sinisen ankan (50nt) vieressä on pokemon metallipurkki,jossa säilytetään pelipakkaa 50snt.Purnukassa on GOGOja,niin vanhoja kuin uudempiakin 3e. Pyssyt olivat 50snt/kpl samoin pez-annostelijat. Ralliauto-pez oli 1e. Pyssyjen yläpuolella on jostain legolinnahässäkästä pois unohtunut torni,jonka päässä on tulenlieskoja.Taisto halusi sen soihduksi omiin Minecraft-leikkeihinsä 50snt.
Hakusessa oli lähinnä akkareita isännälle,pezejä yms. sälää mulle ja jätkille leffoja. Ensi sunnuntaina on tarkoitus taas käydä nuuskimassa,josko löytyisi aarteita.

Mä olen vissiisti valitellut tän asunnon kuntoa tässä vuosien mittaan. Viime helmikuussa vaihtui isännöitsijä,joten tää uusi tyyppi tuli raksamiehen ja sairaalan edustajanaisten (tää on siis työsuhdeasunto) kanssa kattomaan,että missäs kunnossa eri asunnot ovat. Tän kuluneen 7 kuukauden aikana olen (luonnollisesti?) ottanut pariinkin kertaan yhteyttä sähköpostitse isännöitsijään ja kysellyt uuden llieden ja lattioiden yms. perään- siis niiden epäkohtien,jotka tupatarkastuksessa huomattiin.
Viime viikolla sitten tuli vihdoin ja viimein viestiä,jotta aikovat vaihtaa parvekkeen oven ja viereisen ikkunan "asukasviihtyvyyden parantamiseksi". Kyllä mulla otti kierrosta himppasen paljon.Vastahan muutama vuosi sitten kaikki ikkunat tsekattiin ja maalattiin pienat valkoisiksi.Samoin parveremppakin tehtiin muutamia vuosia sitten. Että mitäs ihmeen perkelettä tämä nyt sitten on?! Tästäkö teille maksetaan?!
Kirjoitin himpun verran katkeran kirjeen siitä,että viihtyvyys meidän osaltamme ei riipu parvekkeen ovesta saati siihen tulevist alaseistakaan vaan toimivasta liedestä,homeettomasta vessasta sekä siisteistä lattioista.Kyselin vielä sekä parkkiasian,että molokin käyttöohjeiden perään.Molemmista olen useamman kerran pyytänyt tiedottamaan asukkaita. Isännöitsijä on nimittäin  ennen pitänyt toimistoa tuossa tien toisella puolella,mutta tää uusi muutti keskustaan,joten mainitsimpa siitäkin asiasta,että ymmärrän kulkemisen tänne taajama-alueen syrjälle olevan haasteellista, mutta meilläkin on tulostin ja jos saisin isännöitsijän tekemän tiedotteen niin voin kyllä mielihyvin sen printata ja asetella kansan nähtäville alakerran ilmoitustaululle niin ei tarvitse pinnistellä äärimmilleen sen siirtymisen kanssa (keskustaan on tästä n.5km).
Sain kuin sainkin yllättävän nopeasti tällä kertaa vastauksen.Liekö syynä sitten se,että tivasin saada nähtäväksi tarjouskilpailun ehdokkaat ja heidän tarjouksensa yms. paperitodistetta. No eniveis,vastauksessa sanottiin,että hän onkin juuri puhunut urakoitsijan kanssa meidän asunnostamme ja ovat tulossa maanantaina asuntoamme katsomaan ja sopimaan mitä tehdään.
Kävivätkin nyt maanantaina.Lopputuloksena on uusi liesi (toimiva!),uudet lattiat sekä vessaa korjatiin niin,että vanhan lattian kaatoa parannetaan ja meille tulee suihkukaappi sekä uusi peilikaappi,jossa on kunnon valo- nykyinen hehkulamppu on äärimmäisen surkea. Voin jopa väittää olevani nyt tyytyväinen.
Lattioiden uusiminen tehdään huone kerrallaan-periaatteella eli meillä on aina ilta+yö aikaa siirtää tavarat huoneesta toiseen.Helppoa kuin heinänteko! Mä määrään ja miehet kantaa ;D Samalla laitetaan myös jätkien huoneet uuteen uskoon. Pojilla on nyt tikapuusängyt(Uholla parvisänky ja Taistolla kerrossängyn yläpeti-alapeti on otettu pois kokonaan,jotta sängyn alle mahtuu tavaraa).Ne vaihdetaan matalahkoihin kaapisänkyihin eli hankitaan taviskeittiönkaappeja lattialle ja niiden päälle matalareunainen levy ja patja+muut petivaatteet.Voila! Se on siinä. Lisäksi vanhat vaatekaapit poistuvat ja niiden tilalle tulee uudet isommat kaapit,joten molemmilla on omat vaatteensa omissa huoneissaan. Nyt niin petivaatteet kuin molempien jätkien vaatteet löytyvät Uhon huoneesta. Uhon kämpästä poistuu myös iso ja hieno kirjahyllyhässäkkä. Vähän se harmittaa laittaa pois,mutta kun ei ole tilaa niin ei ole. Sittenpähän sinne mahtuu paremmin se terrahyllykkö,josta olen haaveillut...Sikäli jos poitsu antaa luvan.

Jahka remppamies on osansa tehnyt niin käyn eteisen ja keittiön seinien kimppuun.Eteiseen tulee vihreää ja kunnon peilit,keittiöön fuksiaa ja tummaa turkoosia (oisko sit petroolia?). Hiukkasen kyllä jännittää,että mihin me saadaan oikeesti nää kaikki tavarat tungettua,mutta ehkäpä täytyy viedä vanhemmille suurimmat krääsät siksi aikaa turvaan...(iskä ilostuu kun pääsee rahtaamaan taas kerran monien vuosien jälkeen mun romppeita :D)