"Ähäkutti kattimies",ajattelin kun maanantaina ulko-ovelta kuului semmottinen ryminä,että meinasi koko ovi pukkaa sisään. Taisto tuli tuntia liian aikaisin koulusta itkien. No helvetti sentään,ei oo totta. Poika sai jotenkuten kerrottua,että eräät pojat olivat alkaneet haukkumaan häntä ja lopuksi lyöneet selkään. Sanoipa tuo ketkä nämä kiusaajat olivat ja siltä seisomalta nykäisin säädyllisempää asustetta päälle ja läksin enempi suutuspäissäni marssimaan kouluun. Onneksi asutaan tässä koulun pihan kupeessa,niin ei tullut pitkä matka.

Välitunti oli vielä käynnissä ja portista sisään astuessani hain katseellani noita poikia. Mieli olisi niin tehnyt pistää jätkät ojennukseen siinä samalla hetkellä käsipuolessa roikkuvan Hra Kepin (kyynärsauva) kanssa. Se taisi olla loppujen lopuksi sekä minun,että noiden poikien onni,että heidän oma ope oli paikalla...

Aloitimme asian selvittelyn pihalla ja välitunnin loputtua siirryimme sisätiloihin. Kävin hakemassa Taiston luokasta sinne jääneet repun ja takin ja ilmoitin,että poitsu oli itkunsa keskellä todennut ettei halua enää kouluun. Tilanne oli jokseenkin outo,koska päässäni jumputti vain niiden toisten ojentaminen/ kasvatus oikeen "äidin kädellä". Ilmeisesti näytin myös siltä,että juuri nyt ei olisi se oikea aika päästää edes näiden "pojankoltiaisten" lähettyville ja niinpä apuope tulikin juttelemaan minulle syrjemmässä. Yrittipä tuo vielä hämätä kyselemällä ollaanko huomattu,että Taisto valittelee päänsärkyä. Ai ollaanko?! Me vietetään lähes tulkoon 24/7 sen mukulan kanssa,että kyllähän siinä jo huomaa yhtä sun toista. Kerroin jälleen kerran pojasta ja sen tavoista ynnä muista omituisuuksista.Tällä kertaa sentään apuope toisteli niitä edellisen kerran jälkeen kirjoittamiani tekstejä siitä miten he eivät vielä tunne poikaa,joten siksi ovat tälläisen(kin) huomanneet. Pisteet kotiin luetun ymmärtämisestä!

Mutta itse tilanteeseen ja sen syntyyn. Kiusaajat ovat myös erityisluokasta,toisen heistä paikka ei mielestäni olisi edes koulussa vaan pikemminkin jossain nuorisokodin tapaisessa paikassa,jossa hän saisi tarvitsemaansa hoivaa,turvaa ja rajoja. Äitinsä kanssa olen kertaalleen jutelllut,mutta sujuvan yhteisen kielen puutteen vuoksi (tulevat Aasiasta) asiat eivät mene perille ihan niinkuin toivoisi. Äiti on kyllä hyvin osaanottavainen ja pahoitteli tuolloin tapahtunutta,mutta myönsi myös ettei pysty yksinään poikaansa rajoittamaan. Eikö tässä tapauksessa siis oikea paikka pojalle olisi jossain muualla kuin kotona? Kysymys on siis 11-vuotiaasta tupakkaa polttavasta pikkujätkästä,joka ei yhtään ajattele tekemisiään ja on ensimmäiseksi käymässä päälle jos asiat eivät suju haluamallaan tavalla.

Siihen tilanteeseen. Ko. Poika ja sen Kaveri väittivät kivenkovaa,että Taisto oisi aloittanut haukkumisen ja keskisormen näyttelyn luokkansa ikkunasta.Oli kuulemma huutanut homoa,neekeriä ja "menkää n*ssimaan äitiänne". Myönsin kyllä,että neekeri on varmasti ollut sanavarastossa,kenties ehkä homokin (vaikka meillä se ei ole ns. haukkumasana, sillä lapsille on opettu sen perimmäinen tarkoitus ja he ovat sinut asian kanssa), mutta missään nimessä viimeinen "reipas kehoitus yhtyä äitiin" ei kuulosta Taiston sanomiselta. Tämän myönsivät myös sekä pojan oma apuope,että kiusaajien opettajakin.
Poikien ope sanoi,että "meidän pojat osaavat kyllä puhua toistensa puolesta,joten kaikkea ei pidäkään uskoa". Unohdinko mainita,että se Poika on myös -tunnetusti- patologinen valehtelija...ja luonnollisesti Kaveri pitää hänen puoliaan. Sanoin opettajille,että uskon Taiston kyllä haukkuneen ja sanoin,että rangaistus seuraa takuuvarmasti. Kerroin myös ettei Taisto normaalisti aloita haukkumista ilman provokaatiota,joka tässä tapauksessa oli Taiston mukaan "ne on haukkunu joka välkällä koko päivän". Kerroin tuosta opettajille,jotka ottivatkin asian huomioon myönteisesti. Sanoin myös,että haluan tulla juttelemaan noille toisille pojille ja sainkin luvan. Halusin tehdä selväksi,että en syytä yksinomaan noita poikia vaan myös Taisto teki väärin haukkuessaan toista neekeriksi (hassua sinänsä,koska meillä oli ne aakkostaulut luokassa,joissa oli kuvattu musta mies juoksemassa ja alla luki Neekeri.)

Joka tapauksessa kerroin noille pojille,että myös Taisto saa oman rangaistuksensa ja tein selväksi etten syytä heitä pelkästään koko tapahtumasta. Sain jopa toisen Kaverin nauramaan ja luullakseni tämän toisen Pojan kuuntelemaan, joten aikas hienosti se sittenkin meni. Uskoisin,että tuo pieni vihainen Poika saa kuulla ihan tarpeeksi omasta syntyperästään eikä siinä enää tarvita Taistoa asiasta muistuttamaan,varsinkin kun koko nimitys on väärä.
Puhuimme kotona vielä lisää ja painotin sitä kuinka Pojalla on yhtä paha mieli nimittelystä kuin Taistolla "läski"sanasta. Ehkä ymmärsi ehkä ei, mutta kouluun hän silti lähti kohtalaisen iloisin mielin tänä-tiistaiaamuna.

Jotta tällä viissiin alkoi sitten se kolmas kouluviikko. Mä niin toivon,että tämä riittäisi koko loppuvuodeksi.Mä en ihan oikeasti jaksaisi yhtään enempää shaissea.

Jos jotain hyvää pitäisi nyt keksiä niin BB alkoi. Jos jotain huonoa pitäisi keksiä niin BB alkoi.
Tämän parin päivän jälkeen yritän edelleen pysytellä positiivisena ja antaa mahdollisuuden noille wannabejulkkistyrkyille. Ja todellakin tällä tarkoitan juuri noita nuoremman sorttisia pissisbimboja. Odotukset kohdistuvat juuri nyt eniten vänskä-Jonnaan,ehkä Irinaan  ja kenties Joukoon. Inhokkina Janita ja Anne sekä "iki-ihana hömppis nyyhky" Tomi (mikä häpeällinen yritys olla mies).
Mä en tiiä miksi meillä on 24/7,mutta kuitenkin katson sitä vaikken haluaisi.Kuitenkin jouluna finaalin jälkeen on tyhjä fiilis,toisaalta tuntuu helpottavan vapauttavalta päästä eroon humpuukiohjelmasta. Koko vuonna ei ole yhtään ikävä tuota huonosti käsikirjoitettua showta,mutta silti sitä pari päivää ennen aloitusta vartoo,että koska se nyt alkaisi, millaisia ovat tämän vuoden asukkaat...ja aina ne ovat huonoja. Itse olisi parempi-luonnollisesti, mutta kuka hullu tuonne muka lähtisi ja sitä paitsi ei ne mua edes kelpuuttaisi mukaan liiallisen vastuun ja riskin vuoksi. Tyydyn siis marmattamaan kotisohvalla kuten kaikki muutkin,jotka eivät kehtaa julkisesti tunnustaa seuraavansa BB:tä.

Palaan ruudun ääreen

terv. "No life"