Ääähh. Ei mulle kuulu mitään.En ole tehnyt mitään tai käynyt missään nyt lähiaikoina.Ei pysty,ei kykene,ei enää huvitakkaan.

Kesällä käytiin Puuhamaassa.Viime kerrasta viisastuneina oli kunnon evästä mukana.Tällä kertaa löydettiin perimmäisestä nurkasta ruokapaikan takaa pikkulasten polkuilukaupunki.Se oli selkeästi Taiston lemppari :) Ilma oli hemmetin kuuma ilman tuulenvirettä.

Uho punaisissa,Taisto keltaisissa. Taas mahdollisimman räikeät värit,että erottaa missä pikkumiehet viilettää. Toi kuvaan tuppautunut vammanen rulliksessa olen minä ;) Mulla oli helpoin homma,mutta arvatkaa kuinka märät olivat pöksyt kun piti vaihtaa istuinta autoon...Ihanko olis pissit tullut pöksyyn!

Ilmapatjoilla oli hankala hyppiä kun jalkapohjia poltti...

Uholle on kasvanut jo melkoinen reuhka. Se on kyllä ihana; paksu ja luonnonkihara.Paha vain kun poika ei yhtään tykkää harjaamisesta.Olen pistänyt ukaasin,että tukka pitää kammata joka aamu ja varsinkin nyt kouluun mentäessä tai muuten surautan millisiilin...

Porissa siis tuli käytyä,mutta olen siirtänyt kuvat johonkin kansioon koneelle enkä vielä ole löytänyt niitä... Tässä kuitenkin esimakua:Taistolla on päässään Tseinin virkkaama säilytyspurkki tai "lotja" niin kuin täällä sanotaan. Sain lahjaksi kaksi tälläistä mustaa tanakkaa lotjaa ja niihin on myös kannet.Kansissa on koristereunus turkoosilla :D Ne on aivan ihanat.Pojat vaan kerkes keksimään ns.sotilasleikin,johon kaksi lotjaa ovat kuin tehty hatuiksi. Kunhan Ukko kerkiää pistää meille hyllyt makkariin niin saan lotjille arvoisensa paikan ja saan omia juttuja niihin piiloon. Ihana ylläri,kiitos kaunis.

Kesällä kävin Bauhausissa vanhempien kanssa. Samalla tuli hankittua miehelle tuliaisiksi oma chili.Nyt kaikki chilit on jo syöty ja hyviä kuulemma olivat. Mausta en menis vannomaan,mutta kaunis se ainakin oli. Kuvassa myös yksi kissapulloista-niitäkin on tullut keräiltyä...(Yllätys?!)

19.07.2010 oli todella pimeä ja kaunis yö.Kuva on otettu parvekkeelta takapihalle päin. Valopilkut ovat pihavaloja takatalon pihalta ja sen rappuvalo.

Pojat nukkuivat kesän lattialla,koska ylhäällä oli liian kuuma nukkua.Alas oli myös helpompi viritellä tuuletin viilentämään. Kesällä emme välittäneet siivouksesta (ai miten niin kesällä, koskas siitä olis täällä niin kovasti välitetty?!).

Kuva oli pakko ottaa kun Uho nukkuu hiukan väärässä paikassa...Kuva on myös yöltä 19.07.2010

Pitkä sojottava juttu on tuuletin.Ilmeisesti Uho on unissaan könynyt sen eteen kuumissaan?

Nyt kun pojat aloittivat koulunsa on meillä aikaa käydä "humputtelemassa". 12.8.10 saalista kierrätyksestä (kuvan oikea reuna) ja kirpparilta.

Rottinkilokerikko 1,50e.100 ideaa-kirja 2e.Pezit olivat nipussa 50snt ja iskälle minitaskari 1,50e omiin kokoelmiinsa.

Kierkestä vihreät pullot á 50snt.Kermit sammakon suoseikkailu-VHS 20snt.Heinähattu ja Vilttitossu ja iso Elsa-kirja ilmainen samoin kuin kädetön pez,kumirotta,soittorasia ja pussillinen mitä-lie-roolipeli-hahmoja. Suurin osa hahmoista oli rikki, vain 4 oli ehjiä. Uhon kanssa taiteiltiin palaset pikaliimalla kokoon ja hienoja tuli! Soittorasia kokee jossain vaiheessa muuttumisleikin- valkoista maalia ja uudet kuvat kylkiin...

Muutamat osat jäivät vielä yli.

Lintsilläkin käytiin,mutta nekin kuvat ovat muistikortilla,joka taas on "jossain".

Mulla vaihdettiin huonon hoitovasteen vuoksi lääkkeitä.Enbrelin tilalle otettiin Humira. Se on nyt viimeinen korvattavissa oleva biologinen lääke,jota voin kokeilla. Humiraa pistetään kahden viikon välein,Enbreliä joka viikko. Ensi viikolla olis toinen piikki. Tuoteselosteessa sanottiin,että Humira helpottaa mm. kipuja eikä tarvitse syödä särkylääkkeitä samoin kortisonihoitoja saatetaan tarvita vain kuureina tms. Toistaiseksi Panacodeja menee n.6-8 päivässä. Suositeltu annos on 5. Asiasta ollaan keskustelu lääkärin kanssa. Jalat ovat jotakuinkin toiminnassa mutta nyt kädet pistävät enemmän hanttiin.Ranteet, kämmenet ja sormet ovat kuin lyijyä (että askarteleppas siinä sitten..) . Psoriakin on alkanut taas tulla. Tää  on taas tätä välivaihdetta kun ootellaan,että uusi lääke alkaisi toimimaan. (ai niin,munuaishommasta ei vielä ole mitään tietoa)  Onpahan ainakin aikaa keräillä ideoita :)

Pojilla alkoi koulu 10.8. Uho meni uudelle luokalle ja on kuulemma ihan tyytyväinen.Luokassa oli kuitenkin vanhoja eskarilaisia ja toinen parhaista kavereistakin vaihdettiin samaan luokkaan. Enkku alkoi ja jäbä on ihan "hurmiossa"-siellä on taas liian "lällyä".Voipi olla,ettei kovin moni viisi vuotias lue englannin kuvasanakirjoja kuten hän luki olen yrittänyt selittää ja pyytänyt olemaan kärsivällinen. Musiikissa tarvitaan nokkahuilu.Onneksi sen sai ostaa koululta,pahaksi onneksi sitä ei säilytetä koulussa... Toivoa sopii,että muksut oppivat P-I-A-N myös soittamaan kapistuksella,sillä tuo sälli ei mitenkään ole musikaalinen ja tuota ulinaa on ihan hirveä kuunnella.

Taiston koulun aloitus oli ihan hirveää- mulle. En nukkunut kunnolla koko yönä,voin melkein fyysisesti pahoin kun jännitin liikaa. Hyvin se kuitenkin meni ja paljon rauhoitti kun Sirpa-ope tuli hakemaan oppilaat pihalta. Taiston pienryhmässä on kaksi muuta poikaa ja yksi tyttö. Rauhoitti siksi kun toinen pojista sai melkoisen raivarin kun ei olisi halunnut mennä kouluun ja Sirpa otti asian todella hienosti haltuun. Että kyllä hän varmaan pärjää Taistonkin kanssa. (ja onhan luokassa Sirpan lisäksi kaksi apuopettajaa)

Ekalla viikolla poika ehti olla vain ti ja ke koulussa.Ke-iltana nousi kuume.Seuraavan kerran meni kouluun maanantaina-hyvin räkäisenä tosin. Ope soittikin tunnin päästä,että tulkaa hakee kotiin kun ei opiskelusta tule mitään kun sitä räkää vaan valuu joka paikkaan... Siistii! Sanottakoon,että Taisto ei osaa niistää?! Ollaan kyllä harjoiteltu ja yritetty näyttää ja kertoo ja kädestä pitäen opettaa,mutta ei niin ei. (ehdotukset suotavia)

Tiistaina sitten meni takas kun nenäkin oli hiukan kuivunut. Torstaina koulusta soitettiin puolen päivän aikaan,että Taisto ei ollut suostunut tekemään mitään tehtäviä ja heillä on sellainen käytäntö,että tehtävät tehdään koulupäivän aikana tai sitten jäädään tekemään päivän jälkeen.Sanoin,että ihan ok. homma ja sovittiin,että he soittavat kunhan poika olisi valmis. Iskä kävi hakemassa pojan 20 mn koulupäivän jälkeen. Kotona sitten keskusteltiin miten koulussa käyttäydytään ja miksi siellä ylipäätään pitää käydä. Taistolle alkaa vissiin pikkuhiljaa valkenemaan,että koulua pitää käydä joka arkipäivä seuraavat vuodet. Ja täytyyhän pojan testata uusia ihmisiä,että mitä saa ja mitä ei saa heidän kanssaan tehdä, kuinka pitkälle voi mennä. Sama juttu oli viime syksynä eskarissa kun tuli uusia hoitajia. Onneksi on noin muutoin ollut kohtuu rauhallista koulussa.

No niin,että tämmöistä pähkinänkuoressa. Jos nyt vaikka pehkuihin?

M.

Ai niin, pesinhän mä yhtenä päivänä osan ankoista.Nyt kaivataan enää hyllyt seinään niin saisi esillekin.