Tuhannet kiitokset kaikille, ystäville ja maanmiehille,jotka autoitte tekemään tästä(kin) joulusta ihanan!

Pojille tuli taas lahjoja siihen malliin,että odotettavissa on jonkun sortin haaste joulupukilta kivusta ja särystä sekä fysikaalisesta terapiasta... Katsoin tyytyväisenä vierestä kun mun kaunis haavekuvani pienemmästä lahjusmäärästä valui kuiviin. No,okei tätähän varten me ollaan säästetty koko vuosi ja syöty "halvempaa" (joskaan ei huonompaa) ruokaa;että jouluna sitten voidaan mässäillä huoletta ja hyvillä mielin.

Kyllä me mässäiltiinkin! Tilasin taas ex-duunin kautta savustettua kalkkunaa Savusärvin Oy:stä . On kuulkaas maailman parasta kalkkunaa! Tämä oli nyt kolmas kerta kun tilattiin. Ekana vuotena otettiin pieni puolikas kalkkuna kun ei arvattu isompaa jos vaikka ei olisikaan niin syötävää.viime vuonna otettiin n. 5 kilon kokonainen,mutta se melkein oli syöty ennen aattoa, joten vahingosta viisastuneena tilattiin tänä vuonna päälle 6 kilon lintu... se on ihan helvetillisen kokoinen (anteeksi ilmaisu,mtta se todella on!) Tässä pitäisi pissiä kultaa kun on liian kallista,mutta mietittiin,että kerran vuodessa voi tuhlata :)

Tähän kalkkunan päälle kun sipaisee vielä I-tädin mustaherukkahilloa (incahilloa) niin jo on taivaallisen hyvää (kuola valuu taas, olo on kuin Pavlovin koiralla ;D ).

Pukkia meillä alettiin odottamaan jo aamuvarhaisella. Normaalisti se tulee jo kolmen/neljän maissa- onneksi, sillä vanhempien hermot eivät kestä sitä kitinää. Taisto ei niinkänn pukkia odota- tajuaakohan pieni edes mitä on tapahtumassa?! Hänellä kun on vielä aikakäsitys hakusessa. Uho taas kärsii ihan oikeasti fyysisesti! Edellisenä iltana ei uni tule ollenkaan ja sitä pitää itkeskellä.sitten puolen yön jälkeen unijukka tulee väkisin viemään pikkumiehen,mutta päästää- pentele- liian aikaiseen takaisin... Eli herätys on turhan varhain. Syötiin uuniriisipuuroa (tehtiin ekaa kertaa ja ihan hyvin onnistui,vähän jäi kyllä kuivaksi) ja alettiin muihin puuhiin.

Tänä vuonna Uholla oli menossa "operaatio Pukin Paljastus" Oli tehnyt tarkat suunnitelmat,että kuka liikkuu ja missä  ja kenen kanssa ettei pukki kerkiä livahtamaan. Hänellä kun oli käsitys,että jompi kumpi meistä vanhuksista pistää lahjat oven taakse?! Viime vuonna lahjasäkit ilmestyivät laulamisen aikana oven taa ja vain ovikello kilahti merkiksi. Tänä vuonna niin ei siis saanut käydä vaan tarkoitus oli myös nähdä joulupukki. Kauhea tappelu tuli kun piti lähteä auttamaan minua viemään roskat ulos ja pyykit kellariin kuivumaan. Pelko oli,että pukki tulee sillä välin. Ei tullut. kävimme istumaan sohvalle ja katselimme telkkua kun yht´äkkiä Uho meinasi kuulleensa kolinaa. Oven takana ei kuitenkaan ollut ketään. Mä arvelin sen olleen lintu,joka oli vahingossa lentänyt partsin ikkunaan jauho kävi tarkistamassa. Ei ollut lintua,mutta oli partsi täynnä säkkejä... Olisittepa nähneet sen ilmeen :D Iskä laittoi videokameran nauhottamaan ja alettiin jakamaan lahjoja.

Uho tykkää muovailuvahasta

Taisto tyylilleen uskollisena Ninja-asussa

Hyvä joulu oli!

Kaiken hässäkän jälkeen menin lukemaan päivän uutisia netti-iltiksestä. Näin tämän uutisen. Meinasi päästä parku.

Siltä istumalta kirjoitin Lapin kansa-lehden toimitukseen ja kysyin voiko kyseistä perhettä auttaa jollain tapaa. Kysyin voiko lehti toimia "välittäjänä" jos lähettäisin vaikka vaatteita tai leluja perheelle, sillä tuskin lehden toimitus saa perheen tietoja tuntemattomille jakaa... Katsotaan tuleeko vastausta kun pyhät ovat ohi ja työt alkavat normaalisti...

Rauhallista joulua, joka tapauksessa meille kaikille, palailen parin päivän sisällä.