Taisto sai kotitehtäviä eskarista.Tarkoitus on harjoitella keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä, matemaattisia valmiuksia (vertailua,käsitteitä),oman toiminnan arviointia sekä saada erilaisia aistikokemuksia ja harjaannuttaa silmä-käsi yhteistyötä.

Tehtävän anto sisältää pienen syksyisen retken suunnittelua ja suorittamisen. Mietitään yhdessä mihin ja milloin mennään, mitä tarvitaan mukaan ja mitä retkellä tehdään.

Myönnetään,että olin epäedullisessa mielentilassa tämän tehtävän saatuani ja otin nokkiini tuosta retkeilyvaatimuksesta. Olo oli "reumaatinen" eli eipä juuri mieli tehnyt liikkua saati olisi voinutkaan. Silmämuniani pyörittelin ja puhisin- siinä se. "että tässä vielä retkelle metsään,joka on täynnä liiskautuneita lehtiä tehden polusta vähintäänkin hengenvaarallisen liukkaan. Toki toki- sinne vaan ja se on moro toisellekin lonkalle!" Näpyttelin tekstiviestin tehtävän antajalle,jossa kerroin mielipiteeni tästä kotiläksystä "jos en paremmin tuntisi niin pitäisin tätä pelkästään kettuiluna" Olemme saaneet perheneuvolan taholta tämän vajaan kahden vuoden aikana niin paljon väheksyntää ja vihjailuja,että nykyään pienikin viittaus samaan suuntaa pistää v-käyrän heti punasen puolelle. Lopetin viestini, että en aio tänään vastata puhelimeen,että vedän henkeä yön yli ja mietin asiaa. Seuraavana päivänä eskarista soitettiinkin ja pahoiteltiin tapahtunutta. Sanoin reagoineeni asiaan ehkä hiukan liian kärkkäästi ja selitin miksi näin oli käynyt. Ymmärrystä onneksi riitti puolin ja toisin ja pääsimme loistavasti asiassa eteenpäin.

Torstaina sitten suunniteltiin pojan kanssa retkeä.Piirrettiin kartta, jossa oli merkitty kävelyreitti sekä tehtiin kuvallinen lista asioista,jotka tulisi olla mukana. Taisto sai sitten piirtää reitin karttaan tussilla samoin kuin retkelle lähdettäessä rasti kaikki mukana olevat tavarat. Tehtävänä oli kerätä 5 erikokoista kiveä, lehtiä yms. sekä havainnoida eläimiä ja nousta kivelle tarkastelemaan meidän pituuseroja. Mies ja minä lähdimme innolla matkaan, pojan kanssa oli vähän niin ja näin. Taisto pisti kovasti vastaan eikä olisi halunnut lähteä muualle kuin kotiin. Yritettiin maanitella,mutta poika napautti "joo joo, mennään vaan kotiin laiskottelemaan ja nauttimaan elämästä !"  Retki kuitenkin suoritettiin annettujen ohjeiden mukaan ja olihin se lopuksi ihan kiva juttu pojankin mielestä. Sunnuntaina sitten on tarkoitus askarrella nisitä kerätyistä jutuista jotain ja palauttaa se eskariin maanantaina. Kuvaa sitten tulee tehdystä askarruksesta sunnuntai/maanantai-linjalla.

 

Nyt pikapikaa imuroimaan ja koristelemaan Taiston syndekakku kun ne isovanhemmat tulevat kohtapuoliin.

 

Jottei totuus unohtuisi... loppuun vieläkin  mainos:

Uho on erittäin innostunut partiosta. Nyt olisi myynnissä partiolaisten adventtikalentereita á 6 euroa. Tänä vuonna pitää myydä 12 kalenteria,jotta saisi hihaan ommeltavan "tonttu 2009"-merkin - se olisi Uholla tähtäimessä. Niin, että jos mietit vähintäänkin loistavaa pikkujouluviemistä tavallisen hyasintin sijaan niin tässä oiva idea!!  (koska äidille on tärkeää nähdä muksu onnellisena niin tulen vastaan postareissa eli postitus tulee mun pussista... tässä kohtaan pienen pieni suku on harmi... )