Äitipallo määki turpa punaisena."Mutku mulla on...""Sitku tääkin tekis..." Ei auta itku markkinoilla eikä muuten meilläkään,eli poikien piti silti siivota oma huone. Taistohan sen noin periaatteessa oli ahkeroinut tuohon Katrinan jälkeiseen tilaan, mutta eipä Uhokaan ihan viaton ollut. En vaadi täydellistä siisteyttä,kun itselläkin se on vielä jossain määrin hakusessa, mutta sen verran voisi rojuja raivata kun kerta jokaiselle löytyy oma paikka.

Sanoivat Lastenlinnassa sekä päiväkodissa, että omat korit eri tavaroille helpottaa ja tekee siivoamisesta lapselle kivan leikin. Että pallot ja "ammukset" tähän koriin,muoviäijät ja turtlesit tänne,autoille on iso laatikko, aseet ja miekat kuuluvat verkkokoriin etc. No täytyy antaa krediittiä siitä,että kyllä se mun hommia hiukan helpottaakin- lasten siivousinnossa en ole huomannut mitään parannusta...

Isoveikka kuitenkin otti ohjat kun luvassa oli jätskit kovan siivousurakan jälkeen.Sanoin vielä kertaalleen oven raosta ennen pakoani sohvalle,että tavarat omille paikoilleen! Viiden minuutin päästä Taisto tipitti tulla silmät killillään "äiti tuu kattoo,siellä on nyt siistiä!" Kampesin tavattoman hyvin muodostuneen ahterini ylös ja raskaasti huokaisten raahauduin lastenhuoneen puolelle. No,jopas lattia oli kuin olikin näkyvissä...-semmoset 30x30cm:n kokoiselta alueelta keskellä huonetta...Hyvä pojat, tuosta on hyvä jatkaa.

Vajaan puolen tunnin kuluttua jätkät pyysivät minut uudestaan huoneeseen.No nyt näyttikin paljon paremmalta.Tavaroita ei näkynyt missään, ei myöskään lelulaatikoissa?! Hmmm...Uho oli äkännyt ison jätesäkin, jolla justiinsa oltiin kannettu uusi patja yläkertaan ja olivat nyt järkeilleet keräämällä kaikki lelut säkkiin ja säkin raahasivat kaapin viereen "piiloon". Okei, melkolailla luova ratkaisu,mutta kun kysyin,että mitenkä löytävät etsimänsä tavaran tuolta säkistä :

Uho:no,sitten vaan kaadetaan tää säkki tohon lattialle

Äiti:Ja mitäs sitten?Siivoatte taas kaikki rojut säkkiin vai?Sitä varten just on noi omat korit ja paikat,että löytäisi paremmin etsimänsä..."

Uho:Emmä voi tietää, kun lapset ei kato ajattele pidemmälle...

(toim.huom. olen joskus tullut maininneeksi,etteivät lapset ajattele pidemmälle, ties missä yhteydessä,mutta tässä se tuli suoraan vasten kasvoja bumerangina takaisin ;D )

Uhon mukaan he tekivät "Innot" ...