1827439.jpg
Kamu oli saanut pihan kukoistamaan tyhjästä!!
Porista sitten kotiuduttiin.Oli aivan ihana matka! Perjantaina tutustuttiin paikalliseen "kuoppaan" eli käytiin ilta/yöuinnilla läheisessä avolouhoksessa. Tai muut kävi,emmää ilennyt.Se on kovin syvä eikä Uho osaa vielä kuin räpiköidä, joten silmä kovana tarkkailin ettei innostunut meneen pompula-aidan yli.
Lauantaina sitten käytiin Majakassa.Se on semmonen kirpparimainen paikka,jossa on kaikkee.Uutta ja vanhaa,konkurssi- ja kuolinpesiä yms. Olishan siellä saanut aikaa kulumaan varsin runsaastikin,mutta se hiki...hui taivas! Ei oikein jaksanut keskittyä, mutta tulipahan ostettua silti. Isännälle löytyi 4kpl/1eur vanhoja Aku Ankkoja.Taistolle joku miekkahirvitys,pehmotiikerinaulakot,sälää,ja aivan ihana possukello
1827470.jpg
Sitten käytiin syömässä ja lähdettiin Kirjurin rantaan.Lapset kävi uimassa ja me Tseinin kanssa turinoitiin.Nähtiin yksi luonnonoikkukin
1827460.jpg
Tämä naakka leikki kaljupääkondoria :) Reppana...
Uimisen jälkeen muksut syöttivät lintuja ja sitten käytiin puuhapuistossa.Aivan mahtava paikka! Sietäis muittenkin kaupunkien ottaa mallia Porista.Lapsille oli tehty jos jonkinlaista telinettä ja aktiviteettia. Ja mikä ihmeellisintä, kaikki oli siistejä.Ei juurikaan näkynyt näitä "kirkkoveneitä" tai muita tageja.Vain muutama tupakantumppi siellä täällä.Tosi siistiä- hyvä Porin nuoriso ja tietty muutkin kävijät!!
1827444.jpg

1827456.jpg

1827459.jpg
Uho on toi valkopaitainen epeli ja nuo kaksi muuta muksua ovat Tseinin kullanmurut :)
1827468.jpg

1827475.jpg
Uhon varpaat :)

Siellä sitten oltiinkin melkein koko päivä ja Selviytyjien jälkeen käytiin vielä "kuopalla". Sunnuntai tulikin ihan liian nopsaan ja mun vanhemmat tuli hakee yhden maissa. He olivat matkalla Isolla (eli heidän matkailuautolla) ja me päästiin tietty siinä samalla eestaas.
Kauhia säkki tuli tuliaisia ja saatiin paljon hyviä vaatteita pojille JM:ltä. Ja leluja myös, kiitos kovasti :)

Samana iltana kun kotiuduttiin huomasin,että vasempaan "tulppanilkkaan" oli noussut tosi kipeä pikkurillinpään kokoinen nystyrä ja sen ympärillä oli mustelma.
1827461.jpg
No,mullahan niitä tulee ihan ajatuksen voimallakin, joten en liioin ihmetellyt. Oli vaan niin turkkasen kipee,että ihmettelin mihin olin sen lyönyt kun en ollut lainkaan huomannut. Seuraavan päivän aikan nystyrästä tuli kunnon patti, joka sitten särki vallan vietävästi.Siitä tuli iltaa myöten ihan peukaloinen enkä ees kärsinyt ajatella sitä kun sekin jo oli tuskaa.
1827464.jpg
Tiistaina kävin näyttää pattia päivystyksessä (eräs plussapuoli kun on sairaalassa duunissa :D).Pari lääkäriä sitä katsoi ja totesivat sen ihan vaan hematoomaksi, sain silti pari päivää sairikkaa. Meinasivat, etteivät ala sitä puhkomaan kun mulla on noin tulehdushommelit aikas hankalia puutteellisen immunisaation vuoksi. "ole vaan varovainen sen kanssa, kun se voi sitten poksahtaa". No kivakiva. Keskiviikkona mulla olikin oman reumalääkärikontrolli ja siellä katsottiin taas nilkkaa.Joo-o mustelmahan se on ja aikamoinen!No juu,onhan se, eikä se kärsi astumista lainkaan, joten sain vielä loppuviikonkin vapaaksi. Nilkka jyskytti ja ihan aikuisten oikeesti sattui pelkkä puhaltaminenkin!
Välillä tuntui,että joku kävi survaseen jääpiikin tms. pistimen siihen ja silloin meinas liru päästä. Nukkumisestakaan ei meinannut tulla mitään.Piti pitää jalka kohoasennossa ja tietyllä tavalla.Kyllä oli aamuisin aika kankee :)
Torstai oli ihan hirvee päivä,itku kurkussa melkein koko ajan enkä päästänyt ketään lähellekään, makasin vain sängyssä.Perjantaina en sitten enää kestänyt sitä tuskaa ja painetta,joten otin ja pesin jalan ja avasin steriilin kirurginveitsen (jälleen yksi plussa kun on patskulla)
ja vähän vilautin veistä niin johan tirskahti.Aah! mikä ihana tunne kun paine hellitti! Kesti vajaan tunnin kun patti oli kasvanut takaisin...
Jalasta vuoti ihan kirkasta verta, johtuen tod.näk. veritulppalääkityksestä eli Klexane-piikeistä ja Marevanista. Kolme kertaa se puhkesi ja sitten se meni pikkuhiljaa umpeen.Ja annoinkin mennä.
Tällä hetkellä nystyrästä on kulunut 20päivää ja se on oikeastaan ihan hyvä.Se rupes kuivumaan pikkuhiljaa ja nyt näyttää lähinnä paranevalta säärihaavalta.Eikä se ole ees kipeekään.

Jotta en ihan unohtaisi miltä kipu tuntuu niin Taistopa päätti avittaa ja touhutessaan potkaisi mua tuonne yllättäen?! vasemman jalan akillesjänteen viereen...Isku oli aika kova ja tipuin siltä seisomalta pyllylleni. Onneksi oli sänky siinä vastassa. Nilkan taakse sitten nousi puolikas vauvannyrkin kokoinen pahkura,joka esti tehokkaasti kaikenlaisen liikkumisen ja häiritsee vielä edelleenkin astumista.
1827433.jpg
Piti keksiä taas joku uusi nukkumisasento kun ei voinutkaan enää pitää jalkaa tyynyllä.Tällä viisiin.Nyt näitä mustelmia tuleekin vielä helpommin kun ei toi veri ihan heti hyydy.Vaan eiköhän tämä tästä.

Torstaina kävin vielä tervehtimässä terveyskeskuksessa omalääkäriä tuon oikean polven kanssa.Pitää olla ensi viikolla reippaana kun lähen pitkästä aikaa Hesaan katsomaan Bestistä :) Jee vähänkö siistii!Olen varannut kerrankin kunnolla aikaa eli ilmoitin heti kotosalla etten tiiä moneltako tulen.On inhaa kun pitää mennä kellon mukaan.Nyt juoruillaan ihan rauhassa ja syödään tietty hyvin ;D

Meillä päin koulut alkoivat jo 7.8. Käytiin tekemässä hankintoja koulutielle 6.8.Mentiin viettämään Uhon kanssa laatuaikaa kahelleen Itikseen.Lähdettiin aamulla 8.30 ja kotona oltiin 18.30.Mä olin rikki!Olin jo aamulla, mutta otin triplat kortisonia ja 5 panacodia.
Se otti kivasti sen tuskan kärjen pois ja pääsin käveleen. Itiksessä käyskenneltiin vanhan rutiinin mukaan ja mentiin raxiin syömään.
Justiinsa kun oltiin kasattu safkat eteen niin tuli se palohälytys ja loppujen lopuksi meidät evakuoitiin.Eipä kestänyt kauaa kun saatiin jo mennä takas.Sitten syötiin maarut täyteen.Kyllä se on toi jäppinen outolintu pikku mieheksi. Mä lappasin hiukan salaattia ja muuta vihreetä ja kasan metupizzaa lautaselle kun se taas otti fetaa,oliiveja,kurkkua,tomaattia,sinihomejuustoa,kananmunaa, herneitä ja maissia.Ei yhtään pizzaa tai muuta semmosta.Söi kaiken ja otti sitten jädeä.-hmm- onkohan meillä vaihtunut vauvat laitoksella vai tuleeko toi sitten niin isäänsä?!
Teinpä paljon löytöjäkin.Ohlssonilta varsinkin tuli oikein kunnon kaupat!Siellä oli ale vielä käynnissä ja osa tavaroista ihan sikahalvalla.Kuten Cellan tarramasiina 75% lähtöhinnasta ja siihen täyttöpakkaus samoin -75%. Sitten ostin skräppisetin -75% (en kylläkään sitä albumia tarvinnut
eli laitoin sen huutoon),Uho halusi jonkun tiedepaketin -75%. Anttilasta löytyi neljät housut á 5eur. ja Uholle style syystakki- vähän semmonen armeijahenkinen. Kenkiä ei löytnyt sitten mistään-kivoja ja käytännöllisiä siis. Kaikkea muuta sitten kylläkin.Tiimarin outlet-myymälässä käytiin ja sieltä tarttui kaikenlaista kivaa mukaan:
1827473.jpg
Paljon eyelettejä ja haaraniittejä,nauhoja,konfetteja,transparenttipapruja ja pari hääskräppisettiä.Oranssi on Ohlssonilta vauvaskräppisetti.
Uholle ostettiin reppu ja tarvikkeita. Oli kiva päivä eikä jännitys ehtinyt vaivaamaan ihan niin paljoa :)

Torstaina jätkillä alkoi sitten koulu ja eskari.Taisto täyttää lokakuussa 6v. ja meni eskariryhmään.Se on semmonen miksattu, jossa on sekä isoja että pieniäkin. Se sopii Taistolle hyvin kun hän on vähän mieleltään vielä pieni (kooltaan sitten jotain ihan muuta...).Ollaan ajateltu,että hän tuplaa
tuon eskarivuoden ja aloittaa koulun sitten vuoden myöhässä, mutta katsotaan nyt miten sällin käy. Aloitamme käynnit perheneuvolassa syyskuussa ja siellä sitten arvioidaan Taiston tila ja mahdollinen ADHD.
Uho aloitti koulun.Siellä on kuulemma tylsää eikä tehdä mitään. No joo, ymmärrän tietty kun hän on lukenut jo yli vuoden. Lukee lähes pelkästään tietokirjallisuutta eläimistä ja jos ei jotain tiiä niin etsii netistä.Wikipedia on yksi lempipaikoista...
Tehtäviksi on tullut näitä "piirrä viiva mallin mukaan" ja matikassa piirtävät esimerkin mukaisen määrän ympyröitä tyhjiin laatikoihin. Ei siis mitenkään haastavaa Uholle...Ollaan sitten tehty ne lisätehtävät ja mä olen yrittänyt keksiä vähän haasteellisempia juttuja.
Ekassa vanhempainkokouksessa maikka sanoi,että luokalla on yksi joka lukee kunnolla ja toinen auttavasti.Kokouksen jälkeen kysyin,että kait poitsu saa sitten jotain muuta tekemistä kun aloittavat äikässä lukuharjoitukset ja jotain muuta on luvassa. "hänen täytyy oppia tavuttamaan" no joo,mut se osaa jo...Tähän palaan sitten vielä jos on tarvis. Äikkää on kuitenkin suurin osa
ekasta luokasta, että täytyy sitten kysyä josko pitää siirtyä tokalle luokalle. Se olis tietty aika ikävää jos vaihtaa luokkaa pois kavereista,mutta ehkäpä ope keksii jotain korvaavaa.Yksityiset tapaamiset ovat suunniteltu vkolta 39 alkaviksi.
Toisena päivänä jätkä valitti ettei saanut olla rauhassa luokassa kun kaverit vieressä vain metelöivät ja häiritsivät ja toinen oli tökkinyt lyijärillä koko ajan niin,että tuli tullut kunnon verinaarmukin käteen.Soitin siis samantein opelle.Hän oli jo lähtenyt, mutta jätin soittopyynnön maanantaiksi.Aamulla maikka soitti ja selitin tilanteen. Pojat erottiin ja Uho sai opiskelurauhan. Välkällä taas yksi tokaluokkalainen puolituttu huligaaninalku oli käynyt kettuilemaan Uholle.Uho kun on hiljaisempi ja aikalailla (liian) herkkä oli ottanut
haukkumisen kohtuu raskaasti. Sanottiin,että saa sanoa pahastikin takaisin ettei tarvi sietää yhtään haukumista, mutta "emmää halua sanoa semmosta".Eli mentiin sitten seuraavana aamuna jutteleen välituntivalvojalle tapahtuneesta.Se tiesikin heti kenestä on kyse.
Vajaan viikon sai sälli olla rauhassa kunnes taas perjantaina heti ennen kun koulu alkoi tää irokeesipäinen hulttio natkuttaa jotain Uholle. Karjasin heti aidanviereltä että "jos se rupee häiiritsee niin anna takaisin vaan", niin väärin rääkäisty,mutta mulla vaan niin rupee keittää kun näkee tommosta...Sanoin samantien sitten samalle välkkävahdille tapahtuneesta ja se piti puhuttelun. Ihanko semmoseen mikään lässytys auttaisi?! Jos toi ei lopu niin otan kundin ite puhutteluun...Olen sille ennenkin "jutellut" kun se on tässä pihoilla pyörinyt ja kiusannut pienempiään. Tiiän kyllä,että Uho ottaa ihan liian herkästi itseensä, että pientä kovuutta peliin, mutta toisaalta ei kenenkään -herkän tai kovan- tarvii sietää minkäänlaista kiusaamista! Katsotaan miten tää lähtee tästä vai lähteekö lapasesta :)
1827448.jpg
Ette ikuna arvaa olenko mä toi kepillä köpöttävä sidejalkainen mami... ;D

Askarteluja en oikeastaan ole kerennyt tekee, tarkoitus oli kyllä.Yhen kortin väsäsin
1827435.jpg
Kuvasta ei näy,mutta siinä on jotain paikkoja korostettu punaisella ja mustalla kiiltoliimalla.Tän oli tarkoitus olla hääkortti. Teksti on siirtokirjaimia. Itse tykkäsin,muista en tiiä :)

Tilauksen olen taas tehnyt, mutta siitä sitten enemmän kun saan paketin kotiin.Muitakin ostoksia olen tehnyt blogistaniassa ja huuto.netissä.
Olkkariin ostin netanttilasta uudet verhot.Matotkin pitäisi nyt uusia.Vielä on viikko lomaa ja liikaa tekemistä.Enpä jaksa stressata (paitsi tuosta Uhon koulunkäynnistä)

Sakun menetys oli varsin ikävää,mutta asiaa on helpottanut pienen Rääpäleen tulo.Rääpis tuli taloon 1.8 ja on noin peukun pään kokoinen "peto".Kauhian pieneltä tuntuu, mutta syö kovasti,joten eiköhän tuo tuosta kasva :)
1827469.jpg
Sauviksetkin kasvavat ja natustelevat sitruunamelissaa.Tällä hetkellä terrassa on kahdeksan tikkuhyönteistä.Pitähän niistäkin pari kuvaa ottaa
1827472.jpg
Sisu on suurin, se joka löytyi ekana.
1827471.jpg

tällä lailla näin ikkäästi.Josko nyt sitten tuli ne tärkeimmät raportoitua...Ai niin,kävihän se ihq-pikkuvauvaTrinssi meillä vanhempineen.Kyllä se kuume taas nousikin enempi pintaan...johan se on siellä kauan kytenytkin about kolmisen vuotta...*huokaus* mutta kun ei saa lupaa vieläkään...
Penteleen tohtorit- vaik kaipa ne tietää.
Onneksi saan sentään käydä kurkkimassa pikkuvauvaTrinsessan omaa blogia siihen suurimpaan ikävään- kun sekin on niin maan perusteellisen syötävä pakkaus :)
Jaa niin ja Trinssi saa oikean nimen ensi viikon lauantaina.Vahingosta viisastuneina lähdemme matkaan Isännän kanssa kahden ja pojat jäävät Ukille ja Mummille hoitoon.Saadaan ihan oikeasti nauttia ristiäisistä...

Nyt korkkaan yhen karpalolonkeron ja maiskuttelen, ehkäpä jopa teen jotain pastaa iltapalaksi.Jees jätkät koisimaan ja Isännän kainaloon kiehnaamaan- kuulostaa hyvältä  eikös ;D

Nautinnollista viikonloppua kaikille!
M.