Väliajalla tapahtunutta.
Uho kävi Tallinnassa mun äidin kanssa.Olivat kaksi yötä. Ja vaikka passia ei vältsisti olis tarvittu
sain päähäni,että se on pakko olla myös Uholla mukana. Viime kesänä hankittiin jätkälle oma passi kun kävivät silloin Hollannissa.
Kerrankin aloin hyvissä ajoin etsimään passia.Luulin tietäväni missä se on,mutta joku tonttu oli sen siirtänyt "tallesta" "varmempaan talteen", joten sain aloittaa etsinnät ihan nollasta.Aloitin kuitenkin sieltä loogisimmasta paikasta eli tarkistin Hollannin säläpussin. Eipä näkynyt, seuraavaksi tarkistin tietty sen paikan missä sen olis pitänyt olla eli kotikansion.Se on paikka, johon noin periaatteessa kerään kaikki tärkeät paperit (ja ei niin tärkeitäkin).Eipä vaan ollut sielläkään.
Viikon aikana etsin kaikki paikat- ihan kaikki.Tuli sitten se vika päivä, maanantai.Töissä voin jo fyysisesti pahoin kun pelottelin itseäni kuinka poitsu joutuu jäämään rannalle ja koko matka menee reisille.Tulin tärisevänä kolmelta kotiin,mies oli vastassa ja valitti kuinka oli melkein oksentanut kun harmitti niin paljon.
Olin vakaasti päättänyt löytää passin vaikka se vaatisi koko kämpän kääntämistä ylösalaisin. Mies oli jo kertaalleen etsinyt koko kirjahyllyn läpi ja tavarat olivat pitkin olkkaria.Hän oli jopa siirtänyt hyllyt jos vaikka olis tipahtanut seinän ja khyllyn väliin. Ei ollut. Koko päivä siinä meni ja hermot tietty kans. Pakkasin sällin repun ja kerroin hänelle, mihinkä oli huomenaamulla lähdössä.
Vaari (mun isä) tulis hakeen sitten klo 9 aamulla.Vähänkö oli jäbä innoissaan. Pikku Taisto ei taaskaan ymmärtänyt mistään mitään ja hyvä niin- hänen kanssaan keksittäisiin sitten jotain sopivampaa puuhaa.
Sitten puoli kahdentoista aikaan yöllä mun oli pakko mennä sänkyyn,mutta päätin vielä kerran käydä läpi kirjahyllyn laatikot.Tyhjäsin ylälaatikon,joka on täynnä postimerkkitavaroita,tulos nothing special. Alalaatikkokin näytti yhtä turhauttavalta. Lohduttauduin ottamalla Hollanti-pussin ja katselin niitä paperilippusia- niistä saisi kivan scräppisivun- jos sellaisiin vielä joskus hurahtaisi...
Lentolippu, kanavaristeilylippu,eläintarhan pääsylippu,passi,hotellin avainkortti ja ja PASSI?! Mitä kettua?! Taisin nähdä pikkuisen närkästyksen poikasen miehen silmistä...
No okei, pari iltaa vierähti nopeaan ja iso veikka tuli takaisin.Viisi minuuttia ja kunnon "lähes verissä päin"-taistelu poikain välillä oli valmis.Että ikävä oli molemmin puolista :)

Ostoksia olen tehnyt, kuviakin löytyy.Kierrätyksessä käytiin- saalis jäi vain vähän laihaksi.Tästä kirjasta maksoin 50snt.Otin sen kuvien vuoksi- niitä voi käyttää korteissa.Söpökkä Beatrix Potterin kuvittama lastenkatselukirja.
1704132.jpg
Kirpparilta löysin Taistolle imukuppinuolikiväärin ja Kattolaiset Jakke-pehmon. Uholle olin ostanut jo aikaisemmin tuon toisen Kattolaisen, mörön nimeltään Mulle. Mulla oli ihan oikea syykin ostaa toi mörkö.Se oli siedätyshoidoksi tarkoitettu :) Jätkät pelkäs tuota mörköä ihan hirveesti eivätkä uskoneet kun kerroin, että ovat vaan nukkeja. Ne kerran aikojen alussa pelästyivät niin pahasti tota mörköä,että jäi paha trauma.Vähänkö Uho säikähti kun tälläsin mörön sen syliin...Vähän aikaa jätkä taisteli ja
kiukutteli, mutta aika nopeasti tottui Mulleen ja nykyään nukkuukin sen kanssa.Voipi olla,että kohta puoliin uskaltavat katsoa Taistolle ostetun Kattolais-dvd:n
1704134.jpg
Uholle löysin vielä maastokuvioisen hupparin,jossa on pääkalloja (1,50e)

Tein ostoksia huutiksesta,ihania Penny Black-leimoja- kiitos Riitalle.
1704136.jpg
Miijjalta hankin piparireunaisia taustapahveja (muchos thänksis),äidiltä sain tuliaisiksi stanssattuja 3d-kuvia.Pari arkeista oli niitä metallihohtoisia hologrammikuvia. Ihan näppäriä ovat noi valmiiksi leikatut kuvat,mutta tarkkana saa niittenkin kanssa olla.Mulla repes pari pikkukohtaa kun roimasin liian kovakouraisesti.
Kyllä silti taidan tykätä niistä itse leikatuista...Se leikkaaminen on jotenkin niin terapeuttista :)
Sainpa myös uudet legginssit äipältä
1704142.jpg
1704141.jpg
Oliverialta ostin softiskukkasia ja pari leimaa.Kiitokset :)
1704144.jpg
Askartelupuoti Piasta tuli moottoripyöräleimasin, jonka itse asiassa tarvitsi mun isä johkin niitten mopokerhon hommiin. Samalla ostin musta/harmaa/valk.kukkasia ja malliksi yhden neliökorttipohjan. Leimasin varastoon muutamia mopoja,jos vaikka sattuis tarvitteen johkin äijäkorttiin tms.
1704157.jpg
Ulkomailta tuli lähetys.Kauppapaikka oli amerikkalainen The Bargain Garden.
1704150.jpg
Hinnat olivat kohtalaiset ja palvelu oli nopeaa ja ystävällistä.Osa tuli "ei niin suureen tarpeeseen", joten laitoin ne huutikseen.
Noi Cuttlen elukkastanssit on ihania!!Tämmösiä tein heti miten,vähänkö toi on "ihqu" toi sammakko ;D
1704166.jpg
Tilauksen tein 22.päivä illalla.24.päivä tuli spostiin varmistus paketin lähettämisestä ja eilen to.3.7 paketin saattoi hakea. Lähetys maksoi $14.95 eli noin 9,50eur. Maksaminen hoitui näpsäkästi PayPalin kautta ilman,että tarvitsi tehdä mitään tilejä tai rekisteröitymisiä. Ainoa miinus oli,että paketista uupui pari tuotetta,joista kyselinkin heti ja nyt odotan vastausta.
Nämä ko. tuotteet kuuluivat ns. "last change"-tavaroihin,että loppuivat varmaan just kesken.

Käytiin taas äipän kanssa torikirpparilla 28.6 myymässä.Nyt oli sana kiertänyt ja potentiaalisia ostajiakin oli. Vähän jotain meni, pari korttiakin :) Ilma oli aamupäivän kohtalaisen hyvä, puoli yhden aikaan alkoi taivaanrannasta nousemaan uhkaavan näköisiä ukkospilviä ja alettiin pakkaamaan.Päästiin justiinsa kotipihalle kun ekat pisarat ripsotti.
Kirpparilla on ehkä parasta se tunnelma ja ihmiset (ei se rahakaan yhtään haittaa ;D ). Nytkin juteltiin
ties keiden kanssa ja ihan kaikesta. Eräskin mies toi mieleen Kummeleiden Heikki Silvennoisen (sen Giganttimainoksessa olevan).
Mies höpötti kuin papupata vaimonsa veljestä ja niiden kalliista asuntoautosta (40000e,ostettu viime keväänä,asuvat Raahessa).Siitä miten kaverit vaan soittavat hänelle jos tarvitsevat jotain vempelettä tai osaa.- häneltä löytyy. "emmää sit mittää pisnistä näil tee,joskus myyn ihan hankintahintaankin"
Siinä se lätisi valehtelematta melkein vartin,mutta osti 2eurolla jonkun ulkoisen verkkokortin läppäriin (hän ei sitä tarvii kun on parikin semmosta uutuuden hohtavaa läppäriä kotona, on kato näppärä mökilläkin- kun on semmonenkin ;D )
Virolainen mies oli mukava ja asiallinen.Hän katseli pitkään kännykkäpussia.Iskä oli siihen kerännyt 12-13 kännyä, muutamia akkuja ja latureita.Pyydettiin siitä 10e.Ei sitten kuitenkaan raaskinut ostaa.Eipä mitään, pussin osti joku kännykkäkeräilijä vitosella samoin kuin yhden banaanikännykänkin.
Yksi mummeli tuli turinoimaan herneistä heti kun saatiin pussi syliin nostettua.Mä en kehdannut siinä mitään syödä,kun tuli tunne,että tarjota pitäisi.Kauhea nälkä oli...
Kesämuotiakin oli laidasta laitaan.Ennen kuin rupean tässä arvosteleen niin totean vankasti kannattavani "jokainen tyylillään"-tyyliä.
Mutta kyllä meitä on moneen- MONEEN- junaan (ja jää sinne asemallekin osa...todella)
Kuvitelkaa mielessänne:
Tapaus 1. Kesämies
Lyhyt ja vatsakas mies,hiukset harventuneet ja kammattu päälaelle klassiseen tyyliin peittämään se kaljuuntuva kohta. Päällä "joskus ollut vaalean kellertävä", nyt lähinnä harmahtavan likaisen kellertävähkö pikee t-paita.Tiukka.
Jalassa n. 5 cm liian lyhyet vaalean siniset (?joskus varmaan),kulahtaneet collegehousut. Sairaalasukat ja naisten pari numeroa liian pienet sairaalasandaalit.
Tapaus 2. Kesänainen
Sopusuhtainen vanhempi nainen. Kengät valkoiset kuluneet kesäavokkaat,sukat siniset.Housut ruskeat pliseeratut (sitä vanhaa kangasta).Paitana joku turkoosinsinertävä raidallinen, päällä tumman viininpunainen tiukka jakku ja kirkkaan pinkki lierihattu. Voilá!
Tapaus 3. Miss Fiini
Nainen n.47v. Blondattu pitkä laineikas tukka ponnarilla, etutukka jätetty vanhaan malliin roikkumaan sivuilta korvien päälle.
Valkoiset nahkanilkkurit 5 cm:n piikkikoroilla.Retrot! Tiukat ehkä joskus muodikkaat pillifarkut polvipusseilla.Valkoinen "nahkavyö" isolla kuluneella "kultaisella" palmikkosoljella.Pinkihtävä toppi,vähän liian iso (pieni avuinen nainen), mutta pysyi päällä kun olkaimet oli solmittu.Pitsibolero- pinkki, varmaan lastenosastolta.Ainakin malli vaikuttaisi passelilta n. 8vuotiaalla. Asusteena isot muovihelmet-pinkit sekä käsivarrella valkeahko käsilaukku.Kirsikkana kakussa olivat ne puuvillahanskat.Valkoiset aikansa eläneet
ja puutarhatöissäkin ilmeisesti palvelleet valkoiset puuvillahanskat.Heräsi kysymys- MIKSI?!
Emmäkään mitenkään ylen trendikäs ollut mustassa tunikassa ja tumman sinisissä capreissani,mutta aika siedettävä.Onneksi en ollut vielä saanut niitä pääkalloleggingssejä, kerta kummitytön mielestä ne kallot on ihan OUT...(mutku mä tykkään...)

Mulla on nyt tauko, lakisääteinen äidin hengähdyshetki.Mussutan Uhon tuliais-Da Capo-konvehteja ("hei äiti hei. Noi oli kyllä meille pojille" jaaha,no mä syön ne nyt)
Puolet pikkumiesten huoneesta on raivattu.Sylillinen tavaraa mennyt salaa roskiin,melkein kassillinen tavaraa lähtee kiertoon ja sitten siirrellään vähän noita cd-hyllyjä makkarista lastenhuoneeseen,että saadaan poikien leffat mahtumaan.Kirjahyllyihin tulee sitten sen verran tilaa,että voi siirtää pelit kaapista hyllyyn ja kaappeihin vuorostaan saa hienosti piiloon jotain rojua.
Ja kun tää kaikki on tehty (on keskiyö ja mä olen ihan rättipoikki...)käyn jälleen kerran vaatehuoneen kimppuun.Sieltä saa paljon vaatteita käskyn poistua takavasemmalle elikkäs kellarikerroksen verkko-osastolle. Huutikseen pitäisi laittaa kun siellä on nyt se tarjouskin paketeille,mutkun ei jaksa kuvata. Ja jos jaksaisi kuvata niin sitten ei ainakaan jaksa kuvailla.
Voi näitä ihmispolon murheita...

hitsiläinen,varmaan pitäisi jatkaa.Käyn hörppäämässä vähän mannoa (=maitoa) ja pistän touhuten.Illalla teen meksikolaista munakasrullaa.NAM.
Jääkaapissa on vieläpä puoli pulloa kahvilikööriä, vois senkin tiuhtaista palkinnoksi sitten myöhemmin kun katsoo Selviytyjiä
(hahhaa,mamma ryyppää :D )

Jaa niin, onhan meillä jotain ihania kuulumisiakin. Kaverit saivat vauvan, komian pojan 24.6.08 (3670g/52cm).Ovat jo kotiutuneet ja viimeisimmän tiedon mukaan kaikki voivat hienosti! Voi sentään,nyt meillä on tässä piirissä pikkuinen Trinsessa-Iinuski ja tämä tuoreempi Trinssi-Kaapo. Fantsua!

jees,palaillaan