Retkellä meni vajaat kolme tuntia matkoineen.Se oli ihan riittämiin tuolle pikku herralle,joka pistikin paluumatkalla jarrut pohjaan ja läsähti kasaan keskelle polkua kolmisen sataa metriä ennen kotia. Siinä se sitten jotain kitisi, lähinnä että haluaa kotiin...Daa poika-parka, sinne ollaan justiinsa menossa...Otan vastaan suurella ylpeydellä raikuvat aplodit siitä ällistyttävästi ylitsevuotavasta tekomaireasta esiintymisestä, jonka suoritin saadakseni tuon pienen pänkkipään liikkumaan.Tiedä sitten mistä se kaikki lempeys kumpusi kun sisällä kiehui enemmän kuin Danten infernossa.Voi hitto,mä olen hyvä :)
Mutta ne kuvat. Pistän tässä ihan reittijärkässä,että pääsette "virtuaalimatkalle" luonnonkauniiseen takametsäämme.Tästä meiltä lähdetään takapihan kautta, siinä on muutama muka uusi rivitalohässäkkä, jonka jälkeen alkaa "koskematon" luonto.Polulle pääsee tästä lehväsportista
1577854.jpg
Sen jälkeen tulee hirveesti vattupuskia, joitten keskellä kohoaa tämä ihana iso tuomi
1577867.jpg
Pikkumatka vielä ja päästään pitkospuille
1577884.jpg
Tässä ollaan oikeasti jo tulossa takaisin päin ja Taisto on karannut kaus edelle.Iskä lähti sitten perään juoksemaan.Ei hätää muuten mutta ranta menee vieressä ja metsässä on aina paljon koiria vapaana.
1577888.jpg
Metsä on sellasta tavallista sekametsää, joka toisaalta muuttuu jännästi suontapaisesta tuomia pursuavaksi.Tuoksu oli kyllä todella voimakas!Rentukatkin kukkivat kauniisti.
1577986.jpg
Eipä kyllä tästä kuvasta tuomet juuri erotu *höh*
Sitten vihdoin päästiin niemenkärkeen
1577909.jpg
Taisto tutkailee innokkaasti ympäristöä (vähän liiankin kanssa...)Taustalla lillutteli 4 kanadanhanhea,jotka sitten päättivät fiksusti poistua paikalta.
1577903.jpg
Iskä ja pojat.Tästä kohdasta saaliiksi tuli 3 särkeä.Toiselta puolelta kärkeä ei saatu mitään vaikka nähtiin kyllä kunnon kokoisia ahvenia. Niemenkärki on tosi ihana paikka ja sitten joskus kun jätkät ovat isompia niin voitais tehdä joku piknik tänne.Nyt toistaiseksi ei millään rahkeet riitä vahtimaan poikia ja "nauttimaan" eväistä. Ensi kerralla mennään takas sinne normaaliin kalastuspaikkaan eli pienelle venelaiturille.Se on parempi paikka pojille,koska laiturilta pystyy onkimaan helpommin, tästä ei muksut pystyneet juuri lainkaan. Onneksi sentään saatiin muutama kala ja Uhokin sai ihan itse yhden! Päivä oli pelastettu :D
1577895.jpg
"Taisto tanssii kalojen kanssa"
1577897.jpg
Kalat olivat limaisia ja niin olivat epelitkin kun vihdoin päästiin kotiin, kuuma suihku odotti :)
Kaiken kaikkiaan ihan hyvä reissu.
Jaa niin se taikina. Normaalin taikinan teen ihan vehnäjauhoista ja vedestä.Sekaan laitan muutaman tipan piparminttuöljyä. Ja voilá se on siinä!Roskakalat tykkää,ahvenet ei. Ensi kerralla sitten hankitaan kärpäsentoukkia sinne laiturille ja kokeillaan saadaanko mekin kunnon paistettavaa. (tarvii varmaan ensin opetella perkaaminen...?)

Ja sitten se päivän posti: huudetut 3d:t, leimakuvat ja blogista bongatut piparireunataustat.
1577969.jpg
Käytiin kirpparillakin.Löysin lusikan ja kerän babypinkkiä pitsikuminauhaa. Äijis sai houkuteltua kierkeen ja sieltä löysin lähes käyttämättömän v.sinisen  pitkän hihattoman neuletopin.Kierrätyksessä aikuisten vaatteet maksavat pääsääntöisesti 20snt, lasten 10snt. Jotkut tuotteet on hinnoiteltu erikseen,hinnat ovat vielä toistaiseksi pysyneet aisoissa. Tarkoitus olis viedä jätesäkillinen tavaraa/vaatetta sinne. Mua himottaisi siellä olevat vanhat ja kuluneet ikkunanpokat,mutta en raaskinut- ne kun maksavat jo 5 e/kpl... Suostuiskohan ne vaihtamaan? (välihuomautus-viimeksi löysin Taistolle hienon maastotakin,tuon joka sillä oli päällä kalareissulla)

((Hitto mulla on nälkä.Tekee mieli roskaruokaa eikä täällä arslävessä ole edes kunnon snagaria missään. Tuolla mäen päällä on lähin,mutta se meni kiinni jo klo 22. Voi kettu! Eikä kaapeissakaan ole mitään "ylimääräistä" ja maksalaatikkoakaan ei tee mieli.))

Huomenna on Taiston päiväkotiryhmän kevättapahtuma, joka korvaa kevätjuhlan. Ulkotapahtuma,jossa on ongintaa, puffetti, kasvomaalausta, kirppari yms. Vietiin sinne eilen jätesäkillinen tavaraa ja vaatetta, lasten juttuja piti olla. Tuotto menee ryhmän hyväksi. Katsotaan josko huomenna tekis hyviä löytöjä sieltä. Toivon mukaan joku muukin on tuonut myytävää, jotain isojen sisarusten juttuja. Taisto meinaan on ryhmänsä suurin, joten jos tuomiset ovat ryhmäläisten pieneksi jääneitä ei me siitä paljon hyödytä. Kirpparilla on kuulemma "maksa omantunnon mukaan"- hinnoittelu.Täytyy mennä vaihtamaan hiluja valmiiksi.
Uhon eskarin kevätjuhla on ensi tiistaina, kerhotädeille pitäisi keksiä jotain pientä.Kortit yritän tehdä, mutta se pikku muistiainen? Onko semmosta yleensä tapana tehdä? Kun ei yhtään tunneta henkilökohtaisesti, jotain pikkukuoharipulloa aattelin ekaksi kun varmasti saavat kukkasia riittävästi,mut sitten tuli mieleen, että jos eivät ole lainkaan viini-ihmisiä (niin mä esim en voi lainkaan sietää viiniä).Käviskö sittenkin lasten kuohuviini, niitä kun on nykyjäänsä niin nättejä pinkkejä ja mitä kaikkee kuviollisia pulloja. Semmonen ja kaulaan joku tiimarin silkkiruusuhärpäke? Onko ihan tyhmä vai tosi tyhmä idea?

Jaahas, päivällä pelkäsin tätä iltaa ja mitenkä pojat menevät nukkumaan.Kohtalaisen hyvinhän se sitten sujuikin ja hiljaisuus koitti melkein puoli kymmeneltä.Syntisen ihana rauha...joka katkesi "äiti"-huutoon klo 23. Uholla oli vatsa sekaisin pahasti ja sänky sotkussa. Ei muuta kuin pesulle jätkä ja vuodevaatteet. Iskä vaihtoi sänkytavaroita ja vei sijauspatjan partsille peiton kera. Onneksi kävin viime viikolla ostamassa ne neljä uutta tyynyä. Okei,puettiin puhdasta ylle ja poika takas sänkyyn. Meni n. 40min ja kauhea yskäkohtaus herätti Uhon ja taas kuului "äiti". Äiti ravaa vinhaa vauhtia lastenhuoneeseen,jossa poitsu on jo pystyssä sängyn reunalla ja antaa ylen lattialle. Ehdin sentään heittämään pyyhkeen siihen alle ettei roiskuisi niin paljon. (onneksi ei ole mattoja!!) Ja arvatkaas, kuka meni taas suihkuun.Mä yritin siivota lattiaa ja mies hoiteli sängyn-taas. Nyt kolmas tyyny menossa ja ottipa tuo rontti mun peitonkin...
Huomasinpa samalla,että pikku veikka on siirtynyt sängyn pedatusta päästä jalkopäähän nukkumaan.Ei siinä mitään,mutta pedatussa päässä on ne kaikki muovifroteet sun muut suojat. Että lisää kivaa tiedossa pissasessioiden parissa luulisin. (jaa miksei siirretä poikaa takas toiseen päähän?Ei huvita kukkua aamuun asti ja kuunnella aivan helvetillistä huutoa-siksi ei siirretä...*tervetuloa tutustumaan meidän pikku enkeliin ;D*
Nyt meillä sentään on puhtaat tyynyt eikä jätkien pehmoja pään alusina.Mun tarvii vain kaivaa verskat ja neulepaita ja villasukat jostain kun ei ole kunnon täkkiä.Äijis nukkuu luonnollisesti boksereissaan ja nauraa mun varustukselle.Mutta minkäs teet kun on vilukissa?

((Bookplussasta tuli e-mailia.Oli taas tarjouksia. Kattelin noin pikaisesti läpi niitä paperiaskartelukirjoja. voihitsi, sieltä löytyi ihan liikaa "Pakko saada"-juttuja. Hyi kun harmittaa olla köyhä :) ))

Mutta mä jään nyt kuulosteleen tilannetta. Kiva,että huomenna on sentään jotain tekemistä-->pesukone jurraa koko päivän...