Viime viikolla tuli käytyä pitkästä aikaa tuolla Porlassakin. Paikka on melkein Lohjan keskustassa järven rannalla ja siellä on harjoitettu kalantutkimusta tms muuta toimintaa.Sittemmin hommat siellä on lopetettu,syytä en tiiä. Jäljellä on kuitenkin vielä ne kalalammikot- tosin nykyään ikävästi rehevöityneet. Porlassa ollaan käyty syöttämässä sorsia,tavia ja nokikanoja. Lisäksi lammissa on jokunen karppikin, joista muutamat ovat kasvaneet puolimetrisiksikin!
758462.jpg

758467.jpg
Lohjanjärvi on kuvassa vasemmalla ja Porlan lammikot oikealla.Vasemmalla reunalla on paljon vattupuskia sekä villiintyneitä punaviinimarjapensaita.
758471.jpg
Tämmöisiä fisuja löytyy ainakin viitisen kappaletta,lisäksi seassa uiskentelee parvi oransseja kaloja- nekin karppeja.Tämä kyseinen kala on about puolimetrinen. Ne ovat aikas uteliaita ja tulevat lähelle reunaa ihmisiä ihmettelemään.Ovat kai tottuneet syömään leivänpaloja, joita sorsille ja muille siivekkäille heitellään...Harmi vain,että paikka alkaa pikkuhiljaa hoidon puutteessa rehevöitymään umpeen. Mahtaisikohan täällä olla jotain "pro Porla"-liikettä? Itselläni ei juur nyt energia riitä semmoista lähteä kehittämään, mutta jos joku muu jaksaisi toimia vetäjänä niin mukaan kyllä tuppaisin. Porlassa käytiin myös yläasteella (~17v sitten) bilsan tunnilla sekä luontokerhon kanssa. Haettiin akvaarioihin vettä ja omituisia öttiäisiä, joita sitten tutkiskeltiin. "Pelastakaa Porla!!"

Ja kierrätyksessäkin kävin-taas. Nyt veinkin sinne tavaraa. Kotiin päin lähti vähintään yhtä paljon. Kauneimmat käsityöt-lehtiä 6kpl, vanhahkoja tieteenkuva-lehtiä (nää kun ekaksi toi mies lukaisee niin sitten saadaan jätkien kanssa silputa ne), jotain pikkuleluja ja sitten tää aivan ihana hame-->
758474.jpg
Yläosa oli aika tukala, joten aattelin pistää hameen poikki puolihameeksi ja yläosasta voisi jotain hihatonta liivihässäkkää yrittää.
Että rojektia pukkaa jälleen kerran.

Johan tässä olikin melkein pari viikkoa "tekemätöntä aikaa". Nytkin ootan kuin "kuuta nousevaa" sitä lähetystä Hollannista-pitäisi tulla nyt alkavan viikon alussa. Mitään ei oikein viitsi aloittaa kun tietää niiden jäävän kesken :)

(*huokaus* Uho lähti tänään vanhempieni luokse ja huomenna lentävät äidin kanssa Hollantiin, tulevat keskiviikkona takaisin. Ihan kiva, mutta pikku Taistolla on jo nyt kauhea ikävä ja tuolla se huutaa veikkaa nukkumaan...Se on juoksuttanut meitä koko illan eikä taida nukkua ollenkaan.Kohta on mennyt 1,5 tuntia. jos ei mikään muu auta niin kait se on pakko ottaa sälli viekkuun. Mutta itsekäs kun olen niin oisin niin mielelläni nukkunut minäkin.Ja tuo vilpertti ei osaa nukkua paikallaan.Joka kerran kun se on tuossa meijän välissä nukkunut niin olen jossain vaiheessa yötä saanut potkun poskeen-puhumattakaan niistä kymmenistä potkuista kylkeen. Ehkä mä jätän Taiston  iskän kanssa sänkyyn ja hiivin sohvalle :D  Jos sitä nyt kokeilisi treffata nukkumattia, hyvät yöt -hope so)