kylläpäs sitä aikaa onkin kulunut viimeisestä päivityksestä, eipä silti ettäkö mitään maata vavisuttavaa olisi vahingossa päässyt tapahtumaan...
Pääsiäisen jälkeiset viikot menivät jotenkuten raihnaisesti. Otti pattiin niin ettei ees konelle kärsinyt könytä. Sitten kun meinas olo vähän parantua niin eikös alakertaan ilmestynyt lappu tulevasta ikkunaremontista. "tarkempi ajankohta ilmoitetaan huoneistokohtaisesti" Just joo. Mä tulin viime tiistaina töistä kotiin 15.20 ja -onneksi- Äijä lähti kauppaan vielä illalla seittemän maissa. Tuon muutaman tunnin aikana oli ilmoituslappu putkahtanut luukusta- eikä me oltu kuultu yhtään mitään...Kauhialla kiireellä sitten ruvettiin raivaamaan tilaa seuraavana aamuna tuleville remppamiehille. Olkkarista, makkarista ja lastenhuoneesta oli tarkoitus vaihtaa tiivisteet ja maalata pokat ja partsin ovi sekä tehdä tuuletusikkunoihin ne merkilliset ja täysin turhat tuuletusräppänät. Keskiviikkona nää sit ilmestyi, pari amislaista opiskelijaa, tyttö ja poika. Tekivät...ööö...jotain ja lähtivät pois. Tai olisivat lähteneet sanomatta sanaakaan jos en olisi huutanut perään..."hei mihis te? Meinaatteko tulla vielä takas (klo 15.30, työaika oli merkitty klo 16:sta asti)." Poika kääntyi ovelta takas ja selitti että päivän hommat oli nyt tässä."no mitäs me noiden ikkunoiden kanssa sitten meinataan tehä?Jääkö ne nyt noin (levälleen)?" "joo semmoset kolme,neljä tuntia annatte kuivua ja sit kun on kuivat ne voi laittaa kiinni"  Ok. Kokeiltiin sitten illalla neljän tunnin jälkeen ikkunoita,jotka olivat vielä kunnolla märät. (Se nyt ei silleen yllättänyt kun maali oli öljymaalia,joka noin normaalisti kuivuu vuorokaudessa ja kylmällä ilmalla se kestää vieläkin kauemmin?!)
Puin muksuille paksut tossut ja kunnon vaatteet ja pipot päähän,sillä asunnossa oli kylmä! Onneksi eivät ehtineet aloittaa lastenhuoneessa remonttia,pidimme sen huoneen ovea kiinni,että ees vähän olis lämpöisempää muksuilla nukkua. Vanhemmilta saatiin lämpöpatja lainaksi. Yöllä klo 23.30 Äijä tuuppasi viimein ikkunat ja oven kiinni vaikka ne olivatkin vielä märkiä...Aamulla oli aika helvettiä sen ylösnousun kanssa kun olin saanut vetoa "luihin ja ytimiin asti" EI hyvä ja arvatkaas ketuttiko?! Soitin isännöitsijälle ja ilmoitin,ettei meille enää tulla sen kummemmin hommaa jatkamaan.Olkkari ja makkari tehdään valmiiksi,mutta lastenhuoneeseen en päästä. Ihan oikeesti hei! Kuka V*ttupää keksii mennä tekee ikkunaremonttia huhtikuussa kun normaalisti on vielä lunta ja jäätäkin?! Yritin olla ystävällinen,mutta tarpeeksi napakka puhelimessa ja isännöitsijä sanoikin soittavansa heti urakoitsijalle ja kieltävänsä tätä jatkamasta meidän kiusaamista. Hyvä näin...
Onneksi Äijä oli kotona poitsujen kanssa torstaina kun opiskelijat tulivat jatkamaan.Hän kielsi heti menemästä lastenhuoneeseen "Teette olkkarin ja makkarin nyt vaan valmiiksi, ja lastenhuone sitten joskus kun on lämmintä" Kun pääsin kotiin to-iltapäivällä, niin olihan täällä vieläkin kaikki lävet auki ja kas kummaa rupes vielä sataa räntää...Voi kyllä mä kärsin, niin että meinas pää räjähtää! Soitin siis urakoitsijalle ja pyysin vilkaisemaan ulos "se sitten sataa räntää meille sisään. Ikkunat ovat vielä märkiä mitäs nyt tehdään" Hän käski laittamaan ikkunat kiinni.Ei pahoittelua ei mitään. Saimme onneksi suhteilla ammattilaiskäyttöön tarkoitetun lämpöpuhaltimen. Jos vaan se urakoitsija olisi heti alkuunsa jo ilmoittanut,että kylmä tulee ja kannattaisi jotain lämmikettä hankkia, niin ehkä olisin jättänyt valittamisen vähemmälle, mutta nyt annoin kyllä tulla ihan täyslaidallisen... (Reklamointi kannattaa ;D Helpotusta suoranaiseen hatutukseen hetkessä... Olen kuullut erään "Tohtori Tuomenkin" tätä suosivan ;D )
Sanottiinhan toki siinä lapussa,että "hajuhaittojen vuoksi asunnossa tullaan tehostamaan tuuletusta",mutta  se että jätetään tolleen huolettomasti kaikki säpit auki viikoksi...?! "tehostamaan tuuletusta" my ass...

Mutta nyt siis tilanne tämä: Olkkarin partsin ovi ja ikkunat samoin kuin makkarin ikkunat ovat olleet raollaan koko viikonlopun, huoneistossa on kovastikin koleaa. Mä olen kulkenut täällä enempi topattuna ja nukkunut puhaltimen vieressä lämpöpatjalla ja napannut tuplat kortisonia ja enemmän kuin laki sallii panacodia... Ne opiskelija-parat joutuvat vielä huomenna tulee tänne viimeistelemään nämä huoneet. Soitan isännöitsijälle ja kysyn tulevasta remonttisuunnitelmasta. Samalla vielä kertaan kuinka voi joku saada tähän aikaan vuodesta tämmöisen kuningasajatuksen?! Jos en olisi kieltänyt menemästä lastenhuoneeseen niin meillä ei olisi ollut yhtään lämmintä huonetta koko viikkona?! Äly hoi! Opiskelijat tekivät vain sen mitä heidän oli käsketty tehdä,heitä en kritisoi yhtään- ei heiltä voi vielä olettaakkaan ihan täydellistä suoritusta. Mun mielestä jonkun olisi pitänyt tulla katsomaan ainakin ennen viikonloppua, että millaista jälkeä ovat tehneet ja mille mallille olivat hommat jääneet, mutta ei minkäänlaista valvontaa?! Onkos sekään ihan oikein? Nyt kun olen vauhtiin päässyt niin soitan kyllä koulullekin ja kysyn tuosta toiminnasta... (mua harmittaa ihan sikana koko tää leväperäinen touhu, kai sen huomaa?!)

Askartelu on jäänyt vähemmälle kun ei oikein ole toimintakuntoinen (vrt. Pertsa Reposen posliininmaalaussketsi) .Jotain pientä olen väsännyt, pari pääsiäiskorttia ja jotain semmosta.Muutama Suomi-aiheinen tuliainen Pietariin tuli tehtyä tilauksesta. Näistä löytyy kuvatkin,mutta en ole saanut vielä tyhjennettyä kameraa koneelle ja kamera on jossain kirjahyllyssä,jonka Äijä paketoi suojapaperilla. Että jatkoa seuraa.

No niin, sainpa vähän lämpöä pintaan kun rupes taas ketuttaa tää remppajuttu, hyvä näin toisaalta niin on parempi nukkua (villapaidassa,verkkareissa ja villasukat jalassa,lämpöpatjan päällä...) Ötyä nyt vaan, mä kaivaudun vällyn alle. Tadaa!