Koulu ehti alkaa ennen kuin kunnon kesä kerkesi meille. Uimaan ei kärsinyt mennä kuin muutaman kerran,pojat siis,en minä (nuoruuden hulluus on vaihtunut pelkäksi hulluudeksi). Linnanmäki ja Hupikumpu tuli käytyä,Puuhamaahan ei ehditty,eikä se enää tuota esikoista juuri innostakaan.Sen sijaan Taiston parhaan kaverin äiti otti meidänkin pojat mukaan Zoolandiaan. Saimme olla ukon kanssa kahdestaan kokonaisen päivän!! Olipa outoa, eipä olla oltu kahelleen pitkiin aikoihin kokonaista päivää, tervetullutta siis :)
  

Lintsillä on nykyään paljon helpompi mennä,sillä poitsut voivat itekseen suihkia paikasta toiseen eikä meidän vanhusten tarvitse koko aikaa juosta perässä. Näppärää varsinkin kun esikoinen haluaa mennä kaikista hirveimpiin laitteisiin kun kuopukselle taas kelpaa Vekkula ja ns. "vauvalaitteet". Jollain kumman ilveellä Uho sai houkuteltua Taiston myös Rakettiin.Kysyttiin kyllä monta kertaa,että onko pikkumies ihan varma menostaan,että lukitaanko vastaus. Sinne se sitten meni veikan perässä...Ja kuten arvasitte tuli takaisin aivan valkoisena ja itku kurkussa :D Kun ei voinut nauraa,niin arvaahan sen,että nauratti vielä enemmän... Pienempi rakettimainen laite oli myös Taiston mieleen.

Koko päivä siellä taas vierähti,mutta eipä voi kuin taivastella niitä hintoja mitä kämäsistä ranskalaisista saa pulittaa. Okei,meneehän lintsin tuloista vissiin joku sadasosa lasten ja nuorten hyväksi,mutta eikö olisi näin maalaisjärjelläkin ajateltuna parempi laskea hintoja niin porukat ostaisivat enemmän herkkuja? Jos hattarasta joutuu maksamaan sen 3,70e ja sen tekemiseen menee palttiarallaa yksi sokeripala niin katetta kyllä löytyy. Nyt me sitten tietysti ostettiin ne pakolliset hattarat,mutta jos hinta olis ollut vaikka 2e niin olisimme ostaneet vielä toisetkin (ja kolmannet äidille) ja sen lisäksi pehmistä. Nyt katsellessaan ympärilleen näki monella olevan omat eväät mukana,myös meillä kulki limupullot repussa,sillä meillä ei ole aikomusta maksaa vedestä sitä 8 euroa... Jos on kallista vain harvat voivat ostaa,mutta halvemmalla useampi ostaa ja voittoa tulee enemmän. Vai onko niin,että Suomessa köyhillä ei saa olla kivaa? (Kapinen köyhälistö kehtaa tulla ihmisten ilmoille veneen alta pilaamaan kunnon ihmisten ilonpidon.Eikö ne yhtään ajattele miltä Jyrkistäkin tuntuu joutuessaan samaan jonoon jonkun *yök* köyhän kanssa?! Miten siinä voi pitää hauskaa kun joutuu katsomaan ei-myönnettyä-totuutta silmiin?)

 
Hupikummussa on kiva käydä ja sielläkin vierähtää helposti koko päivä. Eväät toki mukana(kts. edellinen vitinä). Tänä vuonna olivat saaneet BB:stäkin tutun kiipeilyseinän,hitsi kun olis tehnyt mieli kokeilla.
  
Jätkät kävivät rannassakin,mutta uimisen jättivät suosiolla väliin.


Kummipoika täytti vuosia 21v. Sain hyvän syyn pakottaa pojat pukeutumaan muuhunkin kuin rähjäisiin sortseihin ja kulahtaneeseen t-paitaan (vaikka kumman hyvin nää pukeutuvat krakoihinkin ilman suurempia taisteluita...että toivoa on sittenkin vielä)

Taiston kanssa käydään nykyään säännöllisesti parturissa,mutta Uhon tukkaan ei kosketa! Suurella vaivalla sain sen sentään viime keväänä käymään parturissa kun lupasin ettei paria senttiä enempää oteta.


Ja tietysti vielä pläjäys kotilokuvia...Kun omat vauvat kasvaa,niin on pakko suunnata hoivavietti näihin "sijaisvauvoihin" ;)

Vasemmalta oikealle: Kiko, Tiny ja Taavi.
  
Molemmissa Kiko.


Useissa teksteissä ilmoitetaan etteivät tiikerikotilot kiipeile,ainakaan kovin ylös,ei varsinkaan kattoon... Pitäisköhän mun kertoa se näillekin?




A.fulicat puurolla. Puuro koostuu perunaporkkana-piltistä,kalanruokahiutaleista ja seepiajauheesta,mössöä laimennetaan hiukan vedellä. Syömisen lisäksi puurossa on hurjan kiva uida ja sitten tietysti lähteä seikkailemaan terran seinään tekemään "taidetta" ...

Märän ilman vuoksi moni idea meni mönkään tänä kesänä,mutta onneksi on Huimala :) Hinta ei ole paha,koska aikarajoitusta ei ole. Pojat maksoivat 18e per pää ja vanhemmat pääsivät ilmaiseksi (S-etukortilla aikuinen sisään ilmaiseksi yhden lapsen kanssa). Nettisivuilla mainostetaan halpoja hintoja sapuskapuolella,koska omia eväitä ei saa tuoda. No, miten sen nyt ottaa, lasi limpparia 2,50e... Joillekin se on halpa. Positiivista oli kuitenkin hyvä ruoka tai oikeammin hyvä makkarakori,johon kuului makkaranpaloja ja ranskalaisia. Muksuille riitti oma lastenannos ja aikuisille oma aikuistenannos puokkiin. Hyvin sillä pärjäs,koska ei ollut varsinaisesti nälkä. Vauvasoseita syöville tiedoksi,että pilttipurkki maksoi 2e. Mikron käyttö sentään oli ilmaista ;)  Samoin kädenlämpöistä vettä sai hakea ilmaiseksi hanasta.

Muksut olivat kertaalleen käyneet Huimalassa mun vanhempien kanssa,ukolle ja mulle kerta oli ensimmäinen. Fiksuna olin ottanut mukaan luettavaa,mutta paikalla oli myös lehtiteline sekä telkkari. Vaikka kävinkin muutaman kerran poikien perässä kurkkimassa paikkoja (ja tietysti hienoja temppuja-> "kato äiti, kato!") ehdin melkein lukemaan Charlaine Harrisin kirjan Sookiesta. Isäntä raahattiin puoliväkisin mukaan seikkailulabyrinttiin ja sillä hetkellä olin hirrveen hirrveen tyytyväinen reumasta ;D Mies tuli takaisin naama punaisena ja kertoi laskeneensa myös parista liukumäestä (selkeesti huomasi,että oli innoissaan vaikkei sitä myöntänytkään).

 


Häkkiapinat

 

Vielä iloisia perhetapahtuma-uutisia: Meille tuli tiistaina 7 pienen pientä albino-tiikerikotilo-vauvaa. Kuori on siis samanlainen kuin tavistiikereilläkin,mutta jalan väri on valkoinen (ylläripylläri?)






Eikö olekin suloisia?! Vain viikon vanhoja :)