Tuotatuota, koulua on käyty nyt 2vkoa ja opettajat ovat soittaneet meille 3 kertaa... Reippaanlainen alku siis. Toki odotettavissa oli jonkin sortin draamaa,koska Taisto mennessään 3.luokalle joutui muuttamaan niin luokkahuonetta,opettajia kuin välituntipihaakin. Lisäksi tuli vielä uusia aineita opiskeltavaksi.

Koulut alkoivat meillä päin ma 13.8. Ensimmäinen päivä meni molemmilla hienosti,mutta heti tiistaina puhelin pirisi vaativasti. Taiston apuope-S (muksu käy siis pienryhmää,jossa on 2 avustajaa/apuopea opettajan lisäksi.Oppilaita on suunnilleen 8kpl) soitteli ja kertoi -mielestäni turhan tarkkaan- mitä kaikkea jätkä oli päivän aikaan riehunut.
Kuuntelin liioitellun rauhallisena koko vuodatuksen ja yritin kaikkeni saada ääneni hienovaraisen pahoittelevaksi siinä kuitenkaan onnistumatta; hampaiden välistä on hurjan vaikea puhua...
Tilanne oli saanut alkunsa Taiston luokkakaverin tappelusta 6.luokkalaisen kanssa välitunnilla. Kun muksut olivat tulleet kellon soitua sisään luokkakaveri oli sadatellut niin,että sylki lensi. Tähän Taisto oli mennyt vetämään ukaasin ettei hän olisi enää tuon kaverin ystävä jos kiroilu jatkuisi. "Turpa kii läski!" oli tullut vastaus ja sen jälkeen kyseinen poika oli valehdellut opettajalle,että Taisto oli ottanut kutosluokkalaisen lippiksen. Taistolla on hyvin vahva oikeudenmukaisuuden taju (liekö tuo edes kunnon suomea?!),joten hänellä oli alkanut keittää varsinkin,koska (apu-?)opettaja oli uskonut pikemminkin tätä kiroilevaa kaiffaria eikä Taistoa itseään.

Jännä sinänsä, että puhelimessa avustaja ei itsekään tiennyt mitä oikeasti oli tapahtunut,mutta yhtä kaikki Taisto oli silti saanut syyt niskoilleen. Uskomatonta,jos kerran kukaan ei tiennyt mitä oikeasti oli tapahtunut! Tilanne oli siis sana sanaa vastaan. Tartuin luonnollisesti tähän "muka mitättömään pikkuseikkaan" ja kerroin mitä kaikkea ko. luokkakaveri oli viime vuonna satuillut.
Taistolla on tapana jäädä märehtimään kaikkea tapahtunutta, oli aikaa kulunut viisi minuuttia tai viisi vuotta. Tämän tapahtuman jälkeen hän luonnollisesti keräsi raivoa itseensä ja antoi sitten kaiken päästä valloilleen. Siinä sai niin apuopet kuin itse opettajakin osansa. Hittoako syyttää turhasta ;)
Toki mä pahoittelin kun kuulin Taiston potkaisseen apuopea sääreen,mutta kun tää ties monennettako kertaa mainosti samaa asiaa niin sitten se alkoi maistua vähän puulta. Mä olin jo syvästi pahoitellut kertaalleen niin mitä muuta oisin voinut siinä tehdä?! Lähteä koululle puhaltamaan pipin pois? Hei haloo pahvi,sä olet erityisluokassa erityislasten kanssa duunissa.Tuliko ihan yllärinä,että kyseisillä oppilailla saattais olla joku syy olla juuri erityisluokalla? Mä olin jo etukäteen myös opettajaa infonnut siitä,että Taistolla tulee olemaan hurjan vaikeaa tämä syksy juuri suurten muutosten vuoksi ja yrittänyt kertoa minkälainen poika suutuspäissään voi olla.
Tälläistä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin koulussa. Ainut kerta kun Taisto on riehunut kodin ulkopuolella oli kun hän oli viimeistä päivää eskarissa ja silloinkin ihanat eskariopet tajusivat heti mistä oli kyse (eroahdistus) eivätkä olleet lainkaan pahoillaan kun poitsu riehui.Sanoivatpa ettei saa antaa arestia/rangaistusta,sillä poika ei itse tiedä mitä tekee.

Kyllähän jäbä oli tehnyt kaikkea muutakin mm. heittänyt opettajaa kirjalla ja viskannut kirjoitusvälineensä ja vihkonsa pariin otteeseen lattialle. Kuulin taustalta kun toinen apuope-A (mies) puhui Taistolle. Sanoikin,että antaa sen miehen hoitaa tää juttu,sillä Taisto tuppaa kuuntelemaan aikuista miestä paremmin.(ei, hän ei ole saanut sovinistista kasvatusta)
Noh,poika tuli kotiin ajallaan ja sitten keskusteltiin. Rankkua satoi kunnolla ja jätkä otti kaiken mukisematta vastaan tietäen hölmöilleensä. Pistin myös kirjoittamaan anteeksipyynnön potkun saaneelle apuopelle (joka ei kuulemma reakoinut mitenkään saatuaan tuon kirjoituksen). Kyllä siinä keskustellessa kävi mielessä,että noinkohan ne siellä tulee pärjäämään tän epelin kanssa. Kirjoitin pitkät pätkät reissariin pojasta ja miten hän asiat mieltää- aattelin,josko siitä olisi apua jatkossa. Nytkin tää apuope-S (nainen) oli puhunut,ettei Taisto enää saa mennä liikkatunnille ja tietysti jätkä oli luullut ettei enää koskaan ja oli suuttunut vielä hurjemmin. S:n olisi pitänyt selittää,että kielto koskee kyseistä päivää ja vielä syy:koska olit riehunut yltin tunnilla ja ne tehtävät on tehtävä tämän päivän aikana,joten siksi jäät nyt liikkatunnilla niitä tekemään. Mutkun ei "sä et enää pääse liikkatunnille" piste. Voi huokaus sentään.

Sen jälkeen Taiston kanssa meni hyvin, mutta isoveikan opettajalta tuli seuraavaksi puhelu (ei sentään samana päivänä!). Tämän viikon alussa oli välitunnilla keinuilla sattunut pienimuotoinen "tappelu". Uho oli antanut kaverille vauhtia ja keinu oli lähtenyt vinoon.Poika keinuissa oli pelännyt lyövänsä päänsä keinun metallirakenteisiin ja oli siis "itsepuolustukseksi" (open suusta) tintannut Uhoa nyrkillä silmään... Muistakaa tää sit nakkijonossa. Jos joku näyttää siltä,että rupiais etuileen niin täräytä "itsepuollustukseksi" sitä nyrkillä päähän.
Uho kertoi tarinan pääasiassa samalla tavalla,mutta sanoi yrittäneensä sammuttaa keinun vauhdit. Kun se itku kurkussa sitä kertoi niin pakkohan mun oli uskoa. Uskon myös,että se keinussa oleva pelkäsi saavansa iskun itsekin,mutta jotenkin toi nyrkillä tempaisu ei oikein istu mun tajuntaani "itsepuolustuksena". Ope sanoi,että molemmat keinuissa istuvat pojat olivat kieltäneet Uhoa antamasta "vinoja vauhteja" ja käskeneet lopettaa,mutta sanoipa tuo myös,että ilmeisesti Uho ei ollut kuullut. Mikä ihme se olisi kun välitunnilla on toista sataa muutakin oppilasta. Oli miten oli,mutta näin on. Taas käytiin keskustelua siitä mitä ollaan opetettu ja miten kasvatettu.
Mä ihmettelin mm. sitä,että jos jätkä meinaa olla jo "iso poika" niin hemmettiä se tekee keinuissa?! Ne *tanan keinut on tossa etupihan aidan takana,menkööt pentele koulun jälkeen sinne kiikkumaan hemmetti iltaan asti.Pakkoako sinne on sitten tunkee välitunnilla jos siitä tulee tällästä härdelliä?! Jos taas vähän huokais raskaasti...

Nyt te tietty luulette,että tässä tulikin parin viikon faitit. No niin luulin minäkin. Kilin vi..karvat! Torstaina taas soitti Uhon ope. Tällä kertaa asia koski molempia veljeskultia!! Voi hemmetin hemmetti!! Ei ope sen tarkemmin mitään tiennyt,mutta kertoipa nyt kuitenkin sen mitä oli saanut selville. Hän oli menossa välitunnilta sisään ja pari poikaa+ Uho juoksi paikalle ja käski heti tulemaan nurkan taakse,koska siellä oli tappelu. No niin...

Taisto oli siellä pistänyt niin sanotusti isomman pyörän pyörimään ja antoi tulla täydeltä laidalta turpaan. Asia oli lähtenyt liikkeelle siitä,kun nämä meidän jälkeläiset olivat kahelleen olleet keinuissa ja Uho oli antanut Taistolle kunnon vauhteja. Taisto on edelleen pieni mieleltään ja siksi hihkunut iloisesti kuulemma "vauvaäänellä"  jipii:tä ja jihuu:ta. Paikalle oli tullut Uhon luokkalainen "koulun kova jätkä" ja alkanut haukkumaan Taistoa vauvaksi yms. ylen järkevää. Olipa tuo myös kysellyt fiksuna "juoksä vielä tissimaitoo kun oot vauva?" Molemmat veljekset olivat käskeneet kovista lopettamaan ja olipa Uho myös varoittanut,että Taisto saattaa käydä päälle jos toinen ei lopeta kiusaamista.

Kova jätkä jatkoi "valitsemallaan tiellä" (onnea vaan sille) ja Taisto tuli pois keinusta,käveli toisen luokse ja läppäisi kiusaajaa käteen. Luonnollinen reaktio toiselta oli tietysti läppäistä takaisin...paha moka. Jätkät rupesivat siinä sitten vaihtamaan niin lyöntejä kuin potkujakin -vitosluokkalainen vastaan kolmosluokkalainen. Niinkuin tavallista, tappelu kiinnosti myös muita oppilaita ja pian oli jengiä ympärillä katsomassa. Uho yritti omien sanojensa mukaan irrottaa tappelupukareita toisistaan siinä onnistumatta. Ympärillä olevat kutosluokkalaiset pojat ovat tämän "koviksen" kavereita ja ainakin yksi niistä koki asiakseen "auttaa" kaveriaan heittämällä Taistoa mahaan kivikovalla koripallolla. Sitten olikin Taisto vastaan ne muut.

Paikalle riensivät(?) myös parit välituntivalvojat,jotka sitten saivat pojat erilleen.Kovis lähti parkuen nilkuttamaan terkalle  vuotavan naarmun (ohimosta leukaan) ja mustan nenän kanssa. Taisto piteli hiukan mahaansa vedet silmissä. Kutosten porukoissa kohahti "siis hakkasko toi läski XX:n ?!" Kaunis lempinimi...mutta kyllä hakkas (ja sitä paitsi,Taisto on roteva,mallia "ladon ovi",ei suinkaan läski).
Arvatenkin taas keskusteltiin. Tällä kertaa rankkua ei tullut,sillä vastapuolta oli moneen kertaa käsketty lopettamaan ja myös varoitettu mitä saattaisi käydä. Ainoa mistä jouduimme sanomaan oli "ei lyödä ensimmäisenä".
Illalla Taisto kävi ulkona vielä kaverin kanssa leikkimässä,mutta kotiutuessaan kertoi,että pari isompaa poikaa oli käynyt uhkailemaan kostolla. Lähdin siltä istumalta hippulat vinkuen (no,kitisten ja kolisten) tsekkaamaan ketkä "*tanan äpärät kerjäävät verta nenästään". Pari jätkänpätkää lähti valonnopeudella sykkeleillään karkuun.

Puhuttiin isännän kanssa,että tarvinnee varmaankin varoittaa koulua tulevasta ja pistettiin viestiä menemään. Olimme meinaan ohjeistaneet poikia,että jos joku käy haukkumaan niin ei tarvitse välittää,mutta ans varjele jos joku käy käsiksi ensin niin sitten on lupa antaa kaksin verroin takaisin. Itse ei saa lyödä ensimmäisenä.
Molemmat poitsut lähtivät iloisina kouluun seuraavana päivänä eikä mitään kuulemma ollut käynyt koulupäivän aikana, taisi siis mennä sille kiusaajallekin ensimmäisellä kerralla jakeluun,että Taistoa ei kannata ärsyttää :D
Uskaltaiskos nyt sitten hengähtää?!

Tänään käytiin Sellossa. Ensin Raxiin ns. aamupalale ja sitten kierteleen kauppoihin. Hakusessa oli vain "löytöjä". Ostin parit pyyhkeet ja itelle paidan,sukkia ja alushousuja. Ne on kans sellaisia- siis sukat ja alkkarit- joita en koskaan kärsi itelleni ostaa kun ovat aina mukamas liian kalliita,mutta ukolle ja pojille tulee hommattua. Kauan olen hakenut nilkkasukkia,joissa on pitsiä varren päässä ja nyt löyti alennuksesta Seppälästä :)
Taisto sai kauan kaipaamansa hyppykepin ja lätsän (sellasen,joka on sarjakuvahahmolla -tadaa!- Lätsä),Uho päätti säästää ostosten hinnan kotiin ja hankkia jotain nettipeliinsä. Sain mä siitä taas jonkun sortin priiffauksen, mikä peli ja mitä hankitaan ja miksi ja kuin hirveen hyvä sejase on etc.etc.Mä lopetin kuuntelemasta heti kun poika avas suunsa... Enää en jaksa edes yrittää esittää kiinnostunutta, tietävät kuitenkin,että noin tietska-asiat "kiinnostaa kuin kilo paskaa" näin ei-niin-kauniisti-sanottuna ;D

Faunattaressa käytiin tietysti ihastelemassa elukoita, elättelen yhä haavetta omasta viljakäärmeestä ja parista nymfikakadusta ja sammakkokin olis tosi kiva ja jajaja...

Eläimistä puheenollen eikä asia koske nyt siis näitä meijän velikultia. Meille kotiutui viikolla vielä 5 kotiloa. Ovat ihan afrikkalaista alkuperää, niiden emäntä toi useamman kotilon afrikasta mukanaan kotiutuessaan perheineen takaisin Suomeen. Villi veikkaus on limicolaria martens, mutta tarkempaa määritystä odotellaan. Poikasista pari on blondia ja loput raitasia.Hellyyttäviä!



Ensin nämä blondit.

Sitten raitaset:
 



Ja vielä muutama kuva pari viikkoisista albinotiikerikotilo-vauvoista.
 



Reumalääkärilläkin kerkesin käymään. 2 kortisonipiikkiä vasempaan ranteeseen ja yksi oikeaan. Tulossa on Peijaksessa ortopedin tapaaminen koskien sormien koukistumista,tällä hetkellä vasen pikkurilli ja etusormi+ oikea pikkurilli tykkäävät olla enempikin koukussa eikä niitä saa enää suoristettua. Vasen nimetön alkaa kämmenpuolelta kinnaamaan varoittaen,että kohta puoliin sekin koukistuu. Marraskuussa on aika Töölön ortopedille,joka miettii noinkohan toi oikea olkapää pitäisi vaihtaa. Oikean lonkan kanssa käyn kohta puoliin uudestaan piikillä ja magneettikuvassa,joka lähtee jonnekin päin ortopedin arvioon.Sen jälkeen tietää tarviiko sitä uutta lonkkaa oikeallekin. Itse mielummin vaihtaisin sen liian aikaisin ettei tarvitsisi jännittää,koska sekin katkee alta niin kuin vasemman kanssa kävi.

Biologisena lääkkeenä on ollut helmikuusta asti Roactemra,joka ei ole antanut muuta kuin korkean kolesterolin ja piinallisen päänsäryn+migreeniuhan. Lääkäri vaihdatti Roactemran takaisin hyvin siedettyyn,joskin myös kohtalaisen tehottomaan Remicadeen. Siinä sentään on se hyvä puoli,ettei Remicade nosta kolesteroliarvoja eikä aiheuta sivuoireena päänsärkyä.Voin siis kohta puoliin jättää sekä kolesterolilääkkeen, että migreenin estolääkityksen pois :)
Lääkäri oli myös keskustellut jonkun reumaproffan kanssa siitä ihmeellisestä seikasta,jonka oli mulla huomannut Roactemran kanssa.Nimittäin tulehdusarvot ovat laskeneet minimiin,mutta silti ranteet ja isot nivelet särkevät ja ovat täynnä nestettä eli tulehtuneet. Proffa oli vastannut,että merkillistä kyllä joillakin harvoilla Roactemra tekee juuri näin eli tilanne näyttäisi olevan hyvin hallinnassa,mutta irl varsinkin isot nivelet oireilevat. No,mutta kivakiva,jälleen kerran pääsin harvojen ja valittujen joukkoon...hyvä minä! Kuin hemmetissä mä en voita lotossa?!Kysyn vaan...

Taidan mennä syömään suklaatia.