Minun päiväni (päivän jäljessä ;D)

Keskiviikko 30.3.11

6.30. Herätys  ja Taisto ylös.Lastenohjelma huoneesta päälle ja laittamaan aamupalaa. Raahauduin koneelle,silmät seisoo, järki seisoo ja jos olis mies-sekin seisois.

7.20. Herätä Uho. Hänkin menis normisti tänään kahdeksaksi,mutta eilisen kulttuurijuhlan vuoksi siellä esiintyneet saavat tänä aamuna tulla myöhempään kouluun. Aamupalaa isoveikalle, telkkari päälle siitäkin huoneesta.Muista varmistaa oikea kortti,että näkee Animal Planetin.

7.30 Vaatteet Taistolle,kampaa pää,pese silmälasit,tarkista reppu ja reissuvihko.Ylimääräistä, mutta joka aamuista säätöä. Poika jää vielä vähäksi aikaa katsomaan lastenohjelmia ja rauhoittumaan. Äiti lysähtää koneelle.

7.50 Lähetä Taisto kouluun "heippa sitten kulta,hauskaa päivää,suoraan kotiin...jne." Aina sama litania. Ota aamuyön posti samalla luukusta. Koneelle lukemaan sähköpostit ja netti-Iltis.Tsekkaa huutis ja vuodatus. Lue paperilehti (siinä ei kauaa mee-ei siinä koskaan ole mitään)

8.20 Uholle vaatteet,laukun tarkistus ("ai niin,teillä on tänään enkun koe,muistitsä lukee?" "kai mä vähän,mut kyl mä osaan").Kampaa heviletti  VA-RO-VAS-TI. Herkkäpäinen poika... Takaisin koneelle.

8.35 Hätistä poika kouluun "heippa sitten kulta,hauskaa päivää,suoraan kotiin...jne." Aina sama litania, tänään lisänä "elä hötkyile siin kokeessa vaan ajattele rauhassa" (pojalla on tapana kyttää kelloa ja hermoilla,että kerkiääkö tekemään koko kokeen vai jääkö jotain tekemättä; siinä se aika sitten meneekin... )

8.45 Kastele taimet, kaadu takasin sänkyyn ukon viereen- se on kipeänä.Peitto korviin ja känny äänettömälle, herätys soimaan klo 11.

-->9.15 pyörimistä ja liikaa ajatuksia,uni ei tule.

11.00 Pim! Unijukka kävi sittenkin morjestaan. Väkisin pystyyn-ei jaksais. Jotain juotavaa ja aamulääkkeet (halvatun pienet pillerit, ei saa otetta...maitopurkkikin painaa liikaa,otetaan siis veden kanssa.). Postikusti on käynyt-se piti meteliä eikä ihme sillä oven välissä oli kasa pieniä kuplamuovikirjeitä.Ebayn saaliita ;) 6 kuplista ja pari tavista Suomesta+ muuta postia,mainoksi ja akkari. Takaisin koneelle ja tsekkaan kuoret.

12.30 Pakko alkaa siivoamaan,vanhemmat tulee iltapäivällä käymään.Äiti on tullut Thaimaasta,mut ei sieltä missä oli se härdelli (Khanom) vaan Phuketista.Kyllä sielläkin kuulemma satoi ihan liikaa... Onneksi ukko-kulta on tiskannut kaikki isot ja painavat,mä hutasen aterimet (melkein kaikki,loput piilotan vuokaan ja lasken vettä ja saippua päälle tuhdin vaahdon saamiseksi-aikas velmu ;D). Voi hiivatti tota keittiön pöytää, on kuin pommin jäljiltä. Manailen ja siivoan omia jälkiäni-pöytä on täysi helmi/korutarvikkeita. Hölmöä kyllä kun kädet ei ees toimi...Mut kiva on hypistellä.

13.05 Taisto tulee kotiin "Ruokaa! Mul on kauhee nälkä".Paistan kanajuustonugetteja (-30% punanen hinta),molemmille pojille paketin. Menen vaihtamaan eri elokuvan pojalle (meillä ei lapset koske cd-levyihin ;D Mua ei mikään niin ärsytä kuin kirppareilla ne lasten dvd:t,jotka on kuin lasinalustoina pidetyt ja sitten väitetään,et kyllä se kotona vielä toimi...). Järjestelen tavaroita,yritän piilottaa niitä johonkin. Kiva sitten myöhemmin kun ei yhtään muista mihin mikäkin tuli laitettua...

14.10 Uho tulee kotiin.Taas oli äikän läksy jäänyt tekemättä. Mä en ymmärrä! Joka päivä tehdään läksyt yhdessä niin,että mä tarkistan ja aina käydään läpi onko varmasti nyt kaikki tehty. "mä olin merkannut sen niin pienellä etten nähny/ se merkattiinkin vihkoon ja unohdin/mä merkkasin sen väärälle sivulle...jne." Reissuvihossa maininta,että yllin palautettava moniste puuttui.Näytin pojalle,että kyllä se mukana oli-siellä kirjan välissä "miks sä sen sinne laitoit?!" Jaa-a, musta vaan toi yllin kirja oli jotenkin looginen paikka yllin tehtävämonisteelle...

14.20 Sapuskaa toiselle pojalle.Tarttis varmaan itekin jotain syödä...Väsään kiireellä pari hunajaleipää.

14.30 Imuroimaan.Eteinen,olkkari ja keittiö,lasten huoneissa on hävityksen kauhistus,joten en kärsi niihin mennä.

15.10 Hetkinen sohvalla.Rättipoikkiväsynyt. Zombimaista kanavasurffailua-ei niin mitään katsottavaa.

15.50 Vieraat tulevat.Kahvia ja jutustelua yms. Äiti on ottanut hiustenpidennyksen Thaimaassa ja isä onkin lähes kalju. Outoa, pari viikkoa sitten asia oli toisin päin :)

17.25 Vieraat lähtevät. Katsotaan cd:ltä mummin Phuketin kuvat.

18.20 Jotain pientä sapuskaa vielä pojille ja sitten maistetaan Phuketin tuliaiskarkkeja.Omituisia pahviputkiloita,joissa on joku mähnä sisällä.Uhon kanssa yritettiin googlata,että mitä nuo pitävät sisällään,mutta tuloksetta. Thaimaaksi on vaikea kirjoittaa ;) Lopuksi päädyttiin tulokseen,että sisältö on sulanutta marmelaadimassaa,sillä purkin kyljessä oli kuvat karkkinapeista ja maininta säilytettävä alle +23asteen- Phuketissa oli kuulemma 35 ja yli asteita...Oli täysi työ saada massa irti pahvista eikä siinä kunnolla onnistuttukaan,pojat järsivät marmelaadit kuin pienet oravat. Lisäksi tuli mm. jotain kolmioita,joiden sisällä oli nestettä. Pitkän harkinnan jälkeen laitettiin ne pakkaseen,joka osottautuikin oikeaksi vaihtoehdoksi,niistä tuli hyytelöä.

19.15 Pelaan Unoa Taiston kanssa,Uho ja iskä pelaavat pleikalla jotain jäkispeliä.

19.40 Uhon läksyt pitäis tehdä.Autan istumalla vieressä,käydään läpi vaara-Suomen kaupunkeja (hyvää harjoitusta itellekin).

20.20 Sohvalle viimeinkin.Ai hitto,Idols olis tullu...

21.10 Pojat nukkumaan.

21.20 Hiivatti,sielt olis tullu Top Chef. Päämäärätöntä surffailua eri kanavilla.

23.00 Live at the Apollo / BBc Entertainment.

00.10 Pikaisesti koneelle.Tarkistan sähköpostin taas,pitänee vastata pariin viestiin.Entäs vuodatus,pikakäynti-en kerkee/jaksa alkaa kirjoittamaan päivästä.Sitä paitsi klo on jo 00.37,että se päivä menikin jo siinä... Huutis,iltis ja nukkumaan.

01.27 Vällyissä,hetki Juha Vuorisen "helmiä hanurista"-kirjaa ja höpötystä ukon kanssa.Säädän känny herätykselle aamuksi 7.30.Hyvää yötä.