Taisto aloittaa viimein koulun syksyllä.Sitä varten käytiin terveystarkastuksessa. Enpä tiiä kumpaa meistä jännitti enempi kun tarve oli kahdelle rokotukselle;isoveikka kun oli jo tehnyt varsin hyvää työtä pelottavilla rokotuskertomuksilla...

Onneksi mieleen tuli Emla-laastarit! Kaksi kappaletta 13e. Mutta täytyy nyt todeta,että olivat hintansa väärti :D Terkka-aika oli klo 13, joten tälläsin laastarit molempiin olkavarsiin klo 11.30. Puoli kahdelta sitten poika jo itse pyysi,että rokotettaisiin. Eipä tuo epeli edes ehtinyt huomaamaan kun oli jo pistetty.Hyvä niin,sillä jos Taisto olisi halunut lähteä niin eipä sitä mikään olisi pidätellytkään...Ainakaan ei jäänyt mitään turhia kauhukuvia rokotuksista! Taisto jopa sanoi "kiitos rokotuksista" kouluterkalle jälkeenpäin. Terkka naurahti sanoi ettei ole aikaisemmin kuullut kiitosta piikeistä. Uho oli kotona kärmeissään kun ei yhtään ollut sattunut ja kiukutteli kun ei hänelle oltu laitettu laastareita...Eipä tuolloin tullut mieleen kun jätkä noin yleensä käyttäytyi hienosti ja "isosti".

Terkalla katsottiin pituus (136,2cm) ja paino (44.6kg),kuulo (hyvä) ja näkö (ei niin hyvä). Näkötestissä tulokset olivat epävarmat , koska muksu ei jaksanut enää keskittyä ja rupesi pelleilemään.Saatiin lähete silmälääkäriin.

Aika silmälääkäriin oli tänään klo 15. Ilma oli kaunis,joten lähdettiin koko porukalla keskustaan; pojat pyörillä ja minä työnnettynä. Käytiin ensin Prismassa katsomassa jälleen sitä olematonta leluvalikoimaa ja sieltä sitten silmälääkärin vieressä olevaan sekatavarakauppaan. Tällä kertaa meni hienosti sekä matka,että kaupassakäynti eli tiedossa siis mäkkärin kautta kotiin :)

Silmälääkäri katsoi ensin pojan silmiä jollain laitteella ja kertoi,että näkö oli huono, puhui jotain +5 +6 näöstä. Sitten tuli tipan laiton aika, sen jälkeen Taisto ei kuulemma näkisi yhtään mitään loppupäivänä.Ihmettelin,että mitenkäs me sitten päästäisiin kotiin kun ollaan pyörällä liikenteessä... Sovittiin toinen aika ja mä hankin siksi kerraksi autokyydin.

Että silmälasit on tulossa,mistäköhän saadaan tarpeeksi kestävät rillit tuolle epelille?! Onneksi Spectsaversilla on se tarjous,voidaan hakea "varastoon" tarpeeksi laseja ;D Olisikohan tämä huono näkö syynä pojan alituiseen päänsärkyyn?

(Vähän kyllä epäilen sitä kuulon tarkastustakin, sillä eilen illalla käytiin tämä keskustelu.Taisto oli makkarin koneella ja minä keittiössä,välimatkaa siis max.7m

T: Saaks mä kaks maksisvoileipää?

Ä: Joo.Näiksää Uhoa ulkona yhtään?

T: Ai vaan yhenkö?

Ä: Ei kun kaks,mut näitkö Uhoa ulkona?

T: Höh,jaaha )