Kysyin taannoin pomolta,että voiko laittaa kertyneitä lomia maksuun. Ja olisihan se käynyt jos olisin pistänyt sairaslomani kesken ja ottanut lomaa. Soitin tehyyn varmistaakseni,että asiat menevät niin kuin pitää ja sieltä neuvottiin soittamaan KEVAlle. Siellä miesvirkailija oli sitä mieltä, että tottakai voin ottaa lomarahat ulos kerta nehän koskee mennyttä aikaa, mutta kehoitti vielä soittamaan KELAlle,koska siellä ollaan aina toista mieltä. Jonotin siis Kelaan ja eläkepuolelle. Piti kysymän sitä miten lomarahojen saanti vaikuttaisi työkyvyttömyyseläkehakemukseen. Kelan vastaus oli ankara ei . Eli jos otan lomarahat ja sairasloma menee siis katki niin hakemusta ei voi laittaa vaan pitää aloittaa alusta tai jotain. Kelan eläkevirkailija sanoi,että laita paprut tulemaan ja varaudu odottamaan pari kolme kk:tta päätöstä. Normisti kun saa myönteisen työkyvyttömyyseläkepäätöksen työnantaja irtisanoo ja siinä samalla maksavat myös lomarahat ynnä muut sisällä olevat rahat. Seuraava ihmetyksen aihe olikin sitten,että mistäs ne rahat sillä välin tulevat; sairaspäiväraha kun loppuu nyt kesäkuun vika päivä... Ohje oli,että mene työkkäriin ja ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi vajaakuntoisena. Tällä tavoin kikkailemalla mulle voidaan maksaa ansiosidonnaista päivärahaa siihen asti kunnes saan eläkepäätöksen. Tokihan mun tarvii maksaa sitten kaikki saadut takaisin,mutta onpahan edes joku tulonlähde tässä välissä.

Tänään siis lähdettiin heti aamusella keskustaan,pojat pyörillä ja minä tuolissa tuupittavana. Matka sinne suuntaan meni kohtalaisen hyvin, mitä nyt tuon Uhon piti taas esiintyä niin kuin ikään kuuluu- ra-sit-ta-vaa!!! Epämääräistä temppuilua koko matkan ja Taisto oli niin hienosti,että kävi oikein epäilyttämään kummalla sitä tarkkaavaisuuden häiriötä taas olikaan?! Jätettiin pyörät Prismakeskuksen pihalle ja jatkettiin matkaa Kelaan.  Meillä se on sitten täällä ollut arkkitehti sieltä fiksuimmasta päästä -NOT! Hädin tuskin mahtui tuolilla sisään ovista ja lisäksi oli ikävä kynnys. Onneksi ukolla on sen verran haukkareissa potkua,että sai minut tungettua sisään. Virkailijoiden kopit ovat myös ihan omaa luokkaansa, itsekseen rullaava ei koppiin pääse sillä sormet jäävät ovenkarmien ja pyörien väliin :(  Ja vielä siis Kelassa?! Hei haloo kuka lie pönttösuunnittelija!!!

Pojat jaksoivat kohtalaisesti istua sen hetken kun hoidin asioita. Siitä lähdettiin työkkäriin. Siellä alkoi mennä mutkalleen melkein heti. Mä pääsin keskustelemaan asioista huoneeseen ja miehet jäivät istumaan saliin. Yhtäkkiä ukkokulta seisoikin siinä ovella kovasti ärsyyntyneen näköisenä. Mitäs nyt? No joo, jätkät olivat alkaneet pelleilemään heti ja Taisto oli laittanut ranttaliksi. Mies oli yrittänyt hiljentää pojat, mutta poitsupa oli näytellyt keskisormea ja alkanut potkimaan. Nykyäänhän kun ei saa lapsia kasvattaa tahi kovalla sanalla kieltää mahdollisten traumojen pelossa niin mies sitten saattoi pojat käytävälle, pois muiden ihmisten luota.Onneksi oli mies,joka siinä oli sillä kun on paljon paremmat hermot kuin minulla . Mä olisin saman tien karjaissut jotain tai muuten vain ojentanut lasta. Todennäköisesti paikalle olis just sattunut joku neitseellinen vanhapiikatäti kukkahatussaan ja alkanut mua ripittämään... Mä olisin päässyt lehteen,koska olisin ajanut rulliksellani sen tätösen päälle :)

Tarkoituksena oli käydä asioiden jälkeen mäkkärissä syömässä,mutta nyt se jätettiin. Harmillista,sillä mun teki niin mieli ranskalaisia. Pojille paukahti myös pelikonekielto sekä kaverikielto kotiin -eli kaverit eivät tule meille sisään eivätkä pojat mene kavereille sisälle. Olivatkin ulkona melkein koko päivän vaikka sää olikin kehno. Kaiken päälle läsähti myös jälkkärikielto. Että ollaan sitten kenkkua kun sille tielle ryhdyttiin! Ensi kerralla voivat petrata- sitten joskus kun semmoinen tulee...

Koska sisällä oli tänään rauhallista kerkesin siivoamaan ja hioinpa vielä uutta hyllyäkin kun isä toi mulle hiomakoneen :D Nyt on kuulkaas röörit täynnä maalipölyä vaikka yritinkin peittää kasvoja ja imuroida yhtä kyytiä. Kädet ovat ihan hellinä kun piti painaa kunnolla,että sai jotain jälkeä aikaiseksi.

Tässä on hyllykkö,jonka huusin huuto.netistä.Painaa paljon kun on ihan kunnon puuta, puusepän tekemä eikä mitään lastulevyä. Mitat 122x91x14 cm. Ensimmäinen idea oli hioa hiukan ja maalata se valkoiseksi ja tehdä siitä pezeille hyllykkö.Tähän kyllä mahtuisi pez jos toinenkin. Sitten aloin varovasti hiomaan hyllyä vessassa käsin santapaprulla. Alta paljastui tumma petsi, joka hiottuna näyttää vanhalta maalaisromanttiselta. Mietittiin hetki ja päätettiin,että hylly tuleekin keittiöön ja pistän siihen nuo keräämäni kupit. Eli nyt vain hiotaan ja mahollisesti viimeistelen lakkaamalla.

Nyt kun on toi hiomalaite niin meinasin miehelle,että nythän voin hakea kierrätyksestä jotain pikku projekteja, pistää kuntoon ja myydä. Mies katsoi pitkään ja huokasi vielä pidempään "niinpä tietysti kulta, niinpä tietysti..."

Näihin sanoihin,näihin tunnelmiin.

Hyvää yötä Suomen kansa!