Olen ollut tähän asti turkisvastainen. En niin,että olisin heti spreijaamassa jonkun eukon harteilla killuvaa eläimen nahkaa, mutta itse en ole käyttänyt aitoa turkista- hiljaista vastarintaa näes.

Nyt olen puoliksi pakotettuna seurannut turkistarhauksesta noussutta kohua ja lähes tyrmistyneenä ihmetellyt työministerin puheita... Anni "räpsy,artikuloin selvästi" Sinnemäki saisi siirtyä takaisin siihen laulunkirjoittajan rooliin niin saisi vähemmän tuhoa aikaiseksi.

Paras veto oli taannoisessa A-Talk´issa, jossa hän mm. olisi siirtämässä turkistarhausta Kiinaan?! Haloo hei, Kiinaan!! Oikeesti?! Sielläpä vasta ne eläinten oikeudet jylläävät...

Suomalaisia turkistarhaajia pitäisi tukea, jotta eläinten olot tarhoissa paranisivat.Siirto Kiinaan ei todellakaan helpottaisi elänten elämistä,päinvastoin! Kuinka moni uskoo,että kiinalaiset hoitaisivat elukoita paremmin kuin suomalaiset, käsi ylös reippaasti. Johan siellä ihmisiltäkin puuttuu ihmisarvo,millä perusteilla eläinten elämä olisi arvokkaampaa?

Katsottiin eilen piratismista ohjelma (Ulkolinja:Vaarallinen väärennös). Eipä sitä pieni ihminen ole ennen edes ajatellut mitä kaikkea väärennetään. Toki tiedetään Viron cd:t ja "niken" paidat sekä netin kautta tilatut Viagrat,mutta jopa auton osia; jarrupaloja kuivatusta ruohosta? "juu vähän ne pitää ääntä jarruttaessa,mutta eivät aiheuta sen suurempaa ongelmaa". No kiva "turvallista matkaa". Ohjelmassa käytiin mm. Kiinassa 4 kerroksisessa tavaratalossa,jossa oli yli sata pientä putiikkia. Jokainen myi pelkästään kännykän akkuja (ainakin ohjelmassa keskityttiin tässä tapauksessa kännyn akkuihin,kyllä kait sieltä muitakin akkuja löyti). Kaikki akut olivat väärennettyjä.Tarjolla oli myös eri yritysten aitous takuuhologrammeja ynnä muita aitoustuotteita,kaikki nekin väärennettyjä. Soluttautuja,muka ostajan roolissa, kyseli myyjiltä voiko Eurooppaan lähettää joku 1000-2000 akkua,mitenkä tullin kanssa käy. Myyjät nauroivat lähes paskaisesti ettei Kiinan tullista kannata huolehtia,ei siitä ole mihinkään. Kaikki onnistuu kyllä.

Että tuonne sitten vain ne minkit,supit ja ketut. Onnistuu kyllä, no problems.You tubesta saadaan sitten katsoa lisää videoita elossa nyljetyistä eläimistä. Mutta hei,se ei tapahdukaan Suomessa,joten se on okei...