vaikka joskus sitä toivoisi,että vähempikin muistutus riittää... meillä on taas ollut pienimuotoiset YYA-neuvottelut käsien kanssa ja valitettavasti olen  ollut viime aikoina altavastaaja... Sahankäyttö on ollut mielessä pariinkin otteeseen,mutta milläs sitä sitten nenää kaivaisi?! *tirskis*

Arvatkaapa mitä tekee "reuman runtelema invalidi" *oihvoih,teatraalista dramaa* ?! menee kirjastoon lainaamaan helmityökirjaa... Sikasiistii... Kävin hakemassa Taiston eskarista ja menimme suoraan kirjastoon, jossa Uho odotti parhaan kaverinsa Juuson kanssa. Taas oli varsinainen show. Vaikka pojat ovat sieltä rauhallisemmasta päästä niin volyymi nousi sitä kovemmaksi mitä enemmän löytyi paksumpia tietokirjoja. Kävin vähän väliä kuiskimassa,että hiljempaa. Vasta kun korotin ääntäni koko kirjastonväen kuultavaksi pojat "kuulivat" sanoman "Nyt tää on viimenen kerta kun sanon,että hil-jem-paa!"

Muksut olivat nopeita valitessaan kirjat ja olivat jo lähdössä pihalle odottamaan. Molemmilla oli puolen metrin korkuiset kirjapinot...Älähdin,että saavat itse kantaa kirjat kotiin kun mä en siihen pysty. Vähän oli epäuskoiset ilmeet... Uho sanoi,että vievät kirjat suoraan kotiin ja tulevat sitten mua vastaan.Kaivoin avaimet taskusta ja ksyin "voinko mä luottaa sinuun ja antaa nää avaimet sulle?" "Et" kirjastontädit alkoivat nauraa. Selvä siis, pakattiin poikien kirjat reppuun ja muovikassiin, jotka jätettiin kirjaston ovelle odottamaan,että saisin omat valintani tehtyä. Lainasin muutamat kirjat,pakkasin ne mukaan ja kävin huutamassa pojat sisälle pakaaseja hakemaan. Meillä on hirmu ystävälliset kirjastontädit tai sitten he vain säälivät mua tuon poikalauman kanssa, miten vain, sain runsaasti rohkaisevia hymyjä. Uho kävi tänään hakemassa mulle saapuneen kirjan eikä sillä ollut kirjastokorttia mukana-sai kuitenkin kirjan mukaansa... Meidät tunnetaan- onko se hyvä asia?

(ai niin, Uho lainasi eläintietokirjoja ja Juuso kasvitietokirjoja.Taisto valitsi Disneyn Autot-sarjan -Martti ja aavevalo-

Kotona isot pojat menivät sohvalle lukemaan ja me Taiston kanssa kömmittiin sänkyyn aavevalon kanssa. Luin sen neljä kertaa putkeen ja sheriffin sanoman lauseen muistaakseni 7 kertaa...)

Taistolla on huomenna kouluvalmiustestit. Jossain määrin toivomme,että ne eivät menisi hyvin. Että Taisto pääsis erityisluokalla ja saisi siten rauhassa kypsyä kouluun.Tuo epeli kun tuppaa yllättämään tämän tästä jopa vaikeidenkin asioiden kanssa,mutta kuitenkin on kovin nuori vielä henkisesti. Hänen itsensä ja muun luokan parasta olisi pieni erityisluokka. 

Jatkamme tästä.