Keittiön pöydällä oli kirjekuori,jossa luki I-tädin nimi. Uho ihmetteli,että

"ei toi voi olla sen sukunimi"

"no,onpas"

"mut eihän se oo suomalainen nimi"

" ei niin,sen iskä on perulainen"

" Mitäh?! Pirulainen?! Eikä varmasti oo!! " Hyvin epäuskoisen hätääntynyt ilme kasvoilla

"perulainen,mä sanoin pErulainen senkin puukorva"

Tapahtuipa nyt illalla klo 20.10:

Lapset riekkuu ja me ollaan miehen kanssa laittamassa niitä nukkumaan. Kesken kaiken häslinkiä kännykkä soi ja mä meen vastaamaan.

-Minä

-Täällä on sejase sieltätäältä. Teemme tutkimusta pankkikäyttäytymisestä ja...

-No, tehkää vaan, mut mä laitan nyt lapset nukkumaan.

-Jaa, no hyvää illanjatkoa.

-Kiitos samoin.

Luulenko vain vai onko joku muukin huomannut puhelinmyyjien muuttuneen yhä vain röyhkeämmiksi? Vai onko mulla vain "käynyt tuuri" ja meille on soitellut ne avohoitotapaukset?

Alku syksystähän oli se Hesarin kampanja,jossa sai viikon Hesarit ilmaiseksi "näytteenä". Kun ilmaseksi sai niin tokihan mä tilasin.Luonnollisesti HS:n lehtimyyjä soitti puolentoista viikon päästä ja kyseli,että mitä mieltä olin lehdestä ja "kuinkas pitkä tilaus tehdään". Vastasin,että lehti oli ihan okei eikä mitään tilausta tehdä. Täti ihmetteli etteikö lehti ollutkaan hyvä,miksi ei tule tilausta. Sanoin, että nyt ei ole rahaa sellaiseen. "Miksi te sitten ylipäätään tilasitte nämä näytelehdet,jos ette tilaa itse lehteä?!" Vähän hämmentyneenä tästä ärsyyntyneestä tiuskaisusta totesin,että tietysti otan lehdet kun kerran ilmaiseksi sai. Siihen täti vastasi "vai niin" ja löi luurin kiinni...

Vajaa kuukausi sitten eräs lehtimyyjä soitteli ja kertoi heti ensimmäisessä lauseessa ettei ole myymässä mitään. Ok, voin kuunnella hetken. Hehkutti siinä sitten tätä kiitospalkintoa,jonka saisin, koska olen tilannut lehtiä heidän kauttaan pidemmän aikaa.Selvä,kuulostaa hyvältä. Nyt olisi mahkut valita tietyistä lehdistä 4kk:tta ilmaiseksi ja kaupanpäälle tulisi vielä kaunis korusetti.Hmm...liian hyvää ollakseen totta...Jotta korusetin hinta tulisi katettua niin on pyydettävä tekemään tilaus vielä 7 kk:ksi. No tulihan se sieltä. Kiitin ja kieltäydyin tarjouksesta ja suljin luurin. Viikon sisällä tuli toinen samanlainen "yllätyspalkinto". Nainen aloitti taas kertomalla,ettei ole myymässä mitään. Osasin jo epäillä ja varmistin,että onko todellakin niin ,että ei myy mitään. Kylläkyllä...taas olisin saanut ilmaiseksi 4kk:n lehdet ja kauniin korusetin. "mutta tietysti meidän täytyy jotain tästä pyytää kulujen kattamiseksi" "No niin,sä siis myyt kuitenkin jotain?!" "Kuuntele nyt loppuun asti! " kuului komento "ööö, enpä taida,kiitos" ja luuri sulki.

Meni viikko ja joku nuori ääninen poika soitteli "Se on sejatää täältä lehdestä,päivää" "kuulemiin" tuut tuut tuut....

Miksei se lehtimyyntiesto toimikaan...