eipä oikeastaan,samaa vanhaa rutiinia päivästä toiseen. Lapset kävivät Korkeasaaressa mun vanhempien kanssa (H-mummi ja Vaari)
puolessa välissä huhtikuuta. Uho olikin jo laskenut päiviä helmikuusta asti,että koska sinne menevät.

Pääsiäinen meni ohi,ei edes vitsoja tehty kun en ollut -silloinkaan- toimintakunnossa. Mämmiä oli pakko jälleen kerran maistaa
vaikka joka vuosi se on yhtä pahaa.Se pari rkl voi syyä puolen litran kerman ja parin desin sokerin kera,mutta sitten rupee tökkii.
Ensi vuonna taidan sekoittaa sokrun kermaan ja ryystää ne ihan vaan tassilta ilman mämmiä.
Kortit tein vain mummeille; onneksi kuvat oli leikattu ja koottu jo viime vuonna :)



Reumalääkärillä kävin ja lääkkeitä rukattiin- trexanpiikitys jäi pois,tilalle salazopyrin ja kokeillaan uudestaan Enbreliä. Viimeksi pistin enbreliä puolitoista vuotta sitten runsaan puolen vuoden ajan,mutta sitten rupes pistospaikkaa polttamaan niin paljon ettei asiassa ollut enää mitään järkeä.Mä en yksinkertaisesti enää pystynyt pistämään kun se sattui niin paljon-kuin olisi polttoraudalla poltettu...Katsotaan miten nyt käy. Toivon mukaan lääkkeet auttaisivat nopsaan kun en ole nyt kunnolla päässyt
liikkumaan pitkään aikaan.


Jorvissa kävin näyttämässä koipiani.Hyvin ovat haavat parantuneet ja nyt pidetään peukkuja ettei enää tarveis korjata leikkauksella.
Kunto ei just nyt kestäis. Nyt kokeilussa on hunajaverkosysteemi.Ihan kirjaimellisesti hunajaa verkossa ja sitä leikataan haavan
päälle.Parin päivän välein vaihto.Mun mielestä auttanut hienosti :)
Ehkä pääsen kesällä töihin- siitä en sit tiiä miten sinne oikeasti kuljen, alan selvittämään saisinko sen kolmipyörän tai jonkun muun menopelin.
Kesäksi hankitaan mulle rullis,että päästään rannalle asti.Ite ensin vähän epäröin,mutta mies on "innoissaan" että päästäis ihan oikeasti
käymään jossain kun hän voisi sitten työntää mut joka paikkaan. Ainakin Puuhamaahan pitää päästä ja siellä tuoli tulee tarpeeseen!

Taiston palaveri oli 24.päivä. Positiivista asiaa tuli paljonkin.Parasta oli,että mitään rakenteellista vikaa päässä ei ollut, mutta jäbä vaatii paljon ohjausta (24/7) ja tiukan kurin.Eskari tuplataan ensi vuonna ja ensi keväänä katsotaan miten koulun kanssa käy.
Täytyy kyllä vielä hehkuttaa miten ihana se porukka siellä Helsingissä oli! Paikkahan oli Lasten Linnan käytöshäiriöyksikkö ja tutkimustiimissä oli mm. puhe- ja toimintaterapeutit,lääkäri,neuropsykologi,vastaava sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä.
Kaikki olivat ystävällisiä ja oikeasti kuuntelivat meitä lainkaan syyllistämättä. Outoa?! Siellä oli hirveän helppo olla,ei tarvinnut
teeskennellä tai kaunistella asioita- he tiesivät paljon sanomattakin :)
Yhteistyö päiväkodin ja varsinkin erityislastentarhantädin Ailan kanssa sekä perheneuvolan kanssa jatkuu ja tiivistyy.On tarkoitus saada homma toimimaan järjellisesti joka paikassa.Pyysin saada kunon ohjeet kotia varten- pelkkä "pitäkää kuria ja ohjailkaa" ei riitä sillä sitä ollaan tehty kaikki vuodet. Perheneuvolan psykiatri sanoi,että tulevat meille käymään. *puistatus* Kun hän sitten soitti ja kertoi päivän koska tulevat niin sanoin puhelimessa heti,että koko ajatus tuntuu musta todella vastenmieliseltä.

Pyysin kunnon syyn miksi tulevat.Kovasti hän yritti käyntiä perustella ja vakuutti etteivät tule "nuuskimaan" (siis mukaan tulee sossutätikin sieltä perheneuvolasta...meillä ei oikein synkannut hänenkään kanssaan kun viimeksi keskusteltiin). Niin tai näin, nuuskimiselta se käynti tuntuu. Psykiatrin mukaan tulevat tutustumaan meijän normaaliin perhe-elämään.Totesin etteivät tule sellaista täällä näkemään,sillä me käyttäydytään ihan eri tavalla jos paikalla on vieraita.Enhän mä täällä silloin kulje virttynyt t-paita päällä ja pikkarit puolessa persiissä saati Taisto vipeltäisi kankkuset paljaana.Tiski- ja pyykkivuoresta ei näy jälkeäkään ja lelutkin ovat paikoillaan- Sängytkin on pedattu..."ei sun tarvii siellä mitään siivota,kunhan sen verran raivaat sohvalle tilaa, että me siihen kulmalle mahdutaan istumaan..."" mä rupeen siivoamaan heti kun lasken tän luurin ja stressi on sit ihan hirvee enkä nauti kyläilystä lainkaan,mutta tervetuloa sitten vaan". p*kele!! Toivottavasti Taisto hoitaa homman kotiin :)
Taisto istuu päällään,normaaliasento :)

Vappukin oli tuossa.Meillä oli koululla vappunaamiaisdiskotapahtuma, jossa mä pidin muutaman pikkukilpailun. Hienosti meni ja kivaa oli, ensi vuonna sitten uudestaan.Silloin täytyy kyllä organisoida paremmin ja tehdä lisää kilpailuja- niitä lapset tulivat multa kysymään lisää.

Mä olin MollaMaija ja Uho oli luuranko-myös sukat olivat teemaan sopivat,sillä ne oli mustat joissa oli jalkapöydänluut.

Meillä on ollut tarkoitus kokoontua askartelemaan pienen porukan kanssa viime marraskuusta asti.No mä sitten tyrin kaiken ja kaaduin eli tapaaminen siirrettiin tammikuulle 2009. Kun päivä tuli olin Jorvissa leikkauksessa.Siirrettiin helmikuulle.Päivä tuli ja mä karkasin takaisin Jorviin...maaliskuussa ei ollut sopivaa päivää ja huhtikuun loppuun saatiin sovituksi lauantai.Tulin kipeäksi ja sain bestikseltäkin viestin,että hänen on pakko perua kun oli niin kipeänä.Hyvä näin,paranneltiin itsemme ja vihdoin 2.5 päästiin kokoontumaan. Paikalla oli siis mun lisäksi Bestiksen perhettä eli isosisko,äitimuori ja täti.Oltiin Isosiskolla ja mukana hääräsivät myös systerin lapset.Muut keskittyivät lähinnä kortteihin ja leimaamiseen kun minä väkersin Bestiksen kanssa kirjoja Isosiskon opastuksella.Vähänkö tuli hienot kirjat! Omani annan äiteelle kunhan saan sivut täytettyä eli kuvaa siitä en vielä laita (en nyt varma ole,mutta äippä saattaa käydä täällä joskus kurkkimassa ja mun tuurilla just sit nyt...)

Innostuin kirjahommasta niin,että kotiin päästyäni tein heti toisen (Sain mukaani Isosiskolta matskut toisen kirjan kansiin)kirjasen, jonka aattelin anopille. Kolmannen kirjasen tein kun lapset riehuivat kaverin kanssa ja mun piti yrittää pitää hermot kasassa- keskityin siis kirjaan :) Sen annan tädille nimpparilahjaksi.Kuvan voinkin laittaa tähän- Anopin kirja on vihreä ja sivut ovat vielä koristelematta (valokuvat ovat tilaamatta) ja tädin kirjasta tuskin sen kummemmin koristelenkaan.Sitä voi pitää vaikka muistikirjana tms.


Kansipahvia rupesin etsimään ja löysin paikan Veikkolasta: Pa-HuPak ; myyvät myös yksityisasiakkaille.Pahvit ovat halvempia kuin
askartelukaupoissa, joissa tulee se "erikoisuuslisä" kaupan päälle :) Sitäpaitsi tuo Veikkolan liike on lähempänä kuin yksikään pahvia myyvä askarteluliike...

Eilen olin 15-20 koululla, ensin myymässä koulun logolla varustettuja vaatteita ja sitten perään vielä Vanhempainyhdistyksen kokous.
Huomenna koululla on äitienpäiväkonsertti. Pystyin kuin pystyinkin kieltäytymään buffettihommista :) Meinasin mennä tiskin taakse, mutta onneksi äiti on tulossa kahden ystävättärensä kanssa myös paikalle eli mun oli "pakko" kieltäytyä :)
En myöskään vielä lupautunut kesäpäiville kun en ole varma josko otan itselleni sieltä kirppispöytää. Puhetta oli kokouksessa myös vikasta tapaamisesta ja yhteenvedosta tästä lukuvuodesta.Mentäisiin johkin syömään ja oluelle.Kieltäydyin heti kättelyssä,sillä mun on vaikea kuvitella itseäni tuon porukan kanssa oluella (emmä ees juo olutta...).Sittenpä vasta kuohahti kun tää aina innokas emäntä ehdotti erästä paikkaa,jossa saa "ihan pelkästään vaikka ruokaakin,ja sinne on kuule niin helppo mennä- ihan tuosta noin vaan nopsaan pyöräilee" "Ei kun juu mä lähenkin tästä pyöräileen.." naurahdin mitä suurimmassa määrin kettuuntuneena.
Mä olen vaappunut koko tän talven kepin kanssa ja nyt olin paikalla kahdella kepillä...?! ei sit tullut mieleen,että mulla saattais olla hiukka hankalaa polkuilla tai yleensä liikkua? v*tun pässi akka...Se on muutenkin todella rasittava ja kaikkitietävä päällepäsmäri.

Nyt on pakko vaihtaa aihetta tai en saa potutukseltani nukuttua :)
Sauvasirkkoja oli enää pari isoa jäljellä,joten siirrettiin ne Maukan seuraksi.Kansilevy oli jäänyt tilkitsemättä,joten toinen tikkuhyönteisistä oli päättänyt lähteä kiertämään "mualimaa". Etsin kaikkialta olkkarista kunnes mies tuli ja tajusi heti etsiä oikeasta paikasta. No höh,mihin itse menisit jos olisit sauvvis?!

Huhtikuussa tuli tehtyä ostoksia huutiksesta ja askartelukirppiksen puolelta.




Pakko kömpiä sänkyyn...Väsyttää mutten malttaisi vielä nukkua?! Olisi muutama kirjaidea. Mulla olisi hiukan paksua pahvilaatikkopahvia jäljellä... No huomenna sitten :)