Tämän ennakkoluulotestin huomasin täällä. Mulla on lievähkö luonnevika muualta tulleita kohtaan (pätee myös naapurikunnista tulleisiin sekä ihan naapureihin) noin niinkuin aluksi (tutustuminen vie aikansa siis), joten mielenkiinnosta tein testin.Tulos...

"13 pistettä!
Olet suhteellisen avarakatseinen ja harkitseva etkä suhtaudu maahanmuuttajiin kielteisesti. Työnantajana olisit varmaan valmis palkkaamaan myös maahanmuuttajia, ainakin jos heidän osaamisensa on kohdallaan."

Hmmm, osittain oikeassa.Mikä jottei sitä jotakuta osaavaa itämaista insinööriä töihin ottaisi.Heillä on muutenkin ahkeran tekijän maine, vähän arveluttaisi tietyn vähemmistön "steissillä notkuva" jälkikasvun palkkaaminen... Kokemusta on eikä se välttämättä ollut hyvää vaikka kyseessä olikin aikuinen (45+vuotias), Suomessa ja ulkomailla opiskellut  mies. Tuli ja meni miten sattui,työt jäivät puolitiehen ja omat bisnekset hoidettiin työajalla ja työpuhelimella ulkomaille!!Asiasta keskusteltiin pariinkin kertaan ja aina vastaus oli "ok,ymmarran" ... ei sit kuitenkaan ymmärtänyt.

Niinhän sitä sanotaan,että yksi mätä hedelmä pilaa koko korin...