Kun kerran tuli luvattua niin nopeasti sitten.

Käytiin tiistaina Uhon kanssa Mehiläisen lääkäriasemalla mm. allerkologiaan erikoistuneen lastenlääkärin luona. Oli todella tehokas ehkä vähän liiankin ripeä mun makuun.Kyseli vähän yleistä,ei ollenkaan niin tarkkaan kuin olin odottanut...Kerroin lääkärille vähän taustoja, miehen puolella on allergiaa ja astmaa ja miehen toinen pikkusiskoista kärsi nuorempana (alle kouluikäisenä) todella pahasta ihottumasta ja häneltä lähti silmäripset ja kulmakarvatkin.Lopuksi todettiin allerginen ihottuma,joka ilmeisesti oli villa-allergiaa. Sitten lääkäri vilkaisi jalkoihin ja sanoi heti sen olevan atooppista ihottumaa (ei siis tavallista kuivaa talvi-ihoa kuten terv.keskuksessa sanottiin).Hoito-ohjeeksi antoi kunnon rasvauksen eli "lumiukko-rasvaus" joka päivä ja aina suihkun jälkeen. Lumiukko-rasvaus tarkoittaa,että rasvataan kintut niin ettei rasvaa hierota vaan lähinnä taputellaan ihottuma-alueelle ja jätetään jalat valkoisiksi rasvasta.Siitä se sitten pikku hiljaa imeytyy itekseen. Yöksi myös rasvataan ja vedetään voidesukka siihen päälle.Sain reseptit isoon kilon tönikkään punaista Abo Basea (Abobase Oily cremor) ja niihin voidesukkiin (Zipzoc, ohjeessa lukee: rasvan päälle peittohoidoksi yön yli viikon ajan).

Uholla oli myös hiukkasen nuhaa ja tukkoisuutta,mutta sanoin sen olevan flunssaa (niin kuin onkin tässä tapauksessa). Saimme kuitenkin jo valmiiksi reseptit kevättä varten- Xyzal-tabuja ja nenäsumutetta (Avamys).Uholla on pientä siitepölyallergiaa alkanut tulemaan ja kissoille on selkeästi allerginen (kuten isänsäkin).

Lääkäri ehdotti myös voidepesuja eli jätetään saippua pois ja pestäänkin rasvalla. Jees,kokeillaan tätäkin.Saatiin lappunen,jossa on lueteltu Orionin perusvoiteita-mm. Aqualan/Novalan/Ambilan etc. Mikä sopii mihinkin tarkoitukseen ja millaiselle iholle tietoa löytyy lisää täältä.

Jos ihottuma rupeaa kutisemaan voi ottaa 4-5 vrk:n kuurin hydrokortisonirasvausta. Tärkeä on, että (kuten antibiottienkin kanssa) vie tuon kuurin loppuun eikä jätä kesken kolmen päivän jälkeen kun iho näyttäisi olevan ihan hyvä.

(yök! Leffa-kanavalta tulee "Hohto", mä en sitten yhtään tykkää siitä elokuvasta.Mua ärsyttää ennen kaikkea se naikkonen)

Katsellaan miten homma kehittyy ja pistän jossain vaiheessa väliaikatietoja. Nyt alkukuvat.

 

 

Täytyy kyllä sanoa vielä,että vähän turhautti sen käynnin jälkeen-tuntui kuin olisi heittänyt rahat roskiin. Jos vaan olisimme jatkaneet sitä samanlaista rasvausta kuin aloitimme ennen tohtorointia niin jalat olisivat varmasti niinkin tulleet kuntoon;ilman voidesukkaa tosin.Toisaalta on hyvä,että mentiin kun saimme ne reseptit ja tulihan siinä silti puhetta voidepesuistakin. Lääkäri myös sanoi,että kaikki rasvat eivät sovi kaikille kun mainitsin kirvelystä eli pitää löytää se oma rasva. Aikaisemmassa postauksessa (muutama tätä ennen) mainitsin kaksplussan viestiketjusta. Siinä tulee esiin monia eri rasvoja, joita kannattaa varmasti kokeilla sikäli jos on tarvetta. Toivon mukaan tästä kertomuksesta on jollekin jotain hyötyä.

Nyt on valitettavasti lopetettava- kädet eivät enää kestä.Tähänkin on tarvittu parit panacodit  ja nyt riennän hakemaan hiukan lisää. (taitaa olla reumapeikko löytänyt tiensä ranteisiinkin pikkuhiljaa...kauan se kestikin :D )

Ps. Kiitokset vielä Bestikselle kun tulit täällä peräkylässä käymään.Oli ihana nähdä ja esikoinen jo kyseli,koskas tulette taas ;D Tosi kiva jutella ja sain taas uutta puhtia-ehkä saan jopa keskeneräiset kortit valmiiksi ja näytille ?! who knows-maybe...