tässä se luvattu loppupätkä. Jatkuu suoraan ed. kirjoituksesta.

Uho oppi lukemaan jotenkuten eskarin alussa viime syksynä. Harjoiteltiin sen minkä hän itse (huom!!) halusi ja jouluna luki tv:stä tekstit. Mitään satuja ei ole konsaan suostunut lukemaan vaan heti vaan näitä eläintietokirjoja rupes ahmimaan. Poitsu on aina tykännyt kirjoista ja aina jopa nukkunutkin kirjojensa kanssa. Sittemmin halusi myös englannin sanakirjoja, niitä "opi Akun kanssa englantia"- tyyppisiä
kuvasanakirjoja. Miksi mä sitten kerron teille tämän? Syy tulee tässä - ja nyt tarkkana- käsi ylös se, joka ymmärsi tästä sepustuksesta, että jätkä OSAA lukea ja lukeekin, mutta vain eläintietokirjoja/ englannin kuvasanakirjoja. Kiitos, ja nyt vielä vaikeampi- Kuka sitten menisi tarjoamaan iso tekstistä tavutettua satukirjaa hänelle? Ihanko mä oisin näkevinäni siellä yhen käden pystyssä? Joo-o
tule esiin vain... Ai se oletkin sinä, Uhon opettaja?! *tää repii täällä ne viimeisetkin hiustupot*
Jees,että onnee vaan kun menevät kirjastoon.Oppilaat saavat lainata sieltä pari kirjaa, joita voi lueskella kun tuntitehtävät on tehty.
"Eihän täällä voi kun pari semmosia luettavia kirjoja lainata, suurin osa ottaa niitä kuvakirjoja. Mutta sitten näille parille lukijalle on niitä iso tekstisiä tavutettuja kirjoja siellä ihan kivasti" Tässä kohtaa mä olin jo niin hämmentynyt etten osannut sanoa muuta kuin "jaa" Ja mä kun olin koko sen ajan selittänyt, mitä se poika osaa ja latelee himskatti latinankielisiä elukoitten nimiä niin että äiteellä korvat punottaa...
Tuli kyllä semmonen olo siinä, ettei se maikka mitään kuunnellut. Lopuksi sain täyslaidallisen valituksia siitä kuinka hektistä heillä siellä on ja hankalaa kun on niin vilkas luokka eikä hän ehdi yhtään hengähtää. Hei kamoon pahvi! Sä olet ekaluokan ope! Ihanko tuli täytenä yllärinä, että lapset ovat vilkkaita? Kuuntelin aika lailla tyrmistyneenä sitä, miten hänellä on niin rankkaa ja sitten lähdin pois.
Jaa-a. Hän on ennen opettanut 4-6 luokkalaisia, jotka varmasti ovatkin osittain "helpompia" kaitsettavia, mutta "hukassa" ei pitäisi olla niinkuin hän avautui meille ekassa vanhempainillassa...
(Ja kaikki kunnia kansankynttilöille, jotka tekevät kiittämätöntä työtä kaikkien parhaaksi liian pienellä palkalla, tämä kyseinen rouva vain olisi ehkä ollut parempi pitää siellä isompien opena eikä tuoda väkisten ekaluokkaan...)

Muuta kouluasiaa. Mä liityin vanhempainyhdistykseen ja Uho valittiin omalta luokaltaan varajäseneksi oppilastoimikuntaan.
Meillä oli jo eka kokous, jossa vähän tutustuttiin ja käytiin läpi ideoita ja sitä mitä/mikä juttu tää oikein on. Jokaista oli pyydetty mm. kirjoittamaan yksi toteutettavissa oleva idea, jonka haluaisi tän vuodan aikana tehdä ja yksi ufo-juttu, sai olla epärealistinenkin.
Mä olin laittanut naamiaiset, koska ainakin Uho hehkuttaa niiden puolesta ja huomasin, että meidän viime halloween-bileet oli aika jänskä juttu muksuille. UFOksi laitoin "ale-liput" Lintsille (koska olen edelleen erittäin katkera Hus´in paskamaisesta tempusta). Eli vaikka 10eur/lärvi ja siihen saisi rannekkeen ja mahdollisesti jonkun pikkueväksen(sämpy/mehu/hedelmä tai suklaapatukka). Ei olisi paha ja jos hinta olisi noin alhainen niin ehkä useammalla perheellä olisi varaa lähteä kaikkien lastensa kanssa hurvitteleen. Lintsillä näkisi muita vanhempia ja ehkäpä pääsisi sitä kautta tutustumaan myös sällin luokkatovereihin.
Mä olin melkein jopa ylpeä näistä loistokkaista ajatuksistani- kunnes sitten muut vanhemmat alkoivat avautumaan...No, mä olen sieltä nuoremmasta päästä ja ehkä sitten liian sinisilmäinen ja naivi, mutta lapsille mä aattelin järkätä jotain kivaa, millä ne jaksaisi olla koulussa ja kestää sen pakollisen yhdeksän vuotta.
Siellä tuli heti ekaksi tämmönen idea yhdeltä äidiltä. "toi *XXXXX*:n ja koulun välinen pikku polkutie pitäisi saada kuntoon turvallisemmaksi lasten kulkea.Se olis ihan helppo kun sitä vähän korjattaisiin ja laitettais valot ja mun UFO ajatus olisi että saataisiin ESR:n rahoittama projekti tänne koululle- ihan mikä tahansa" ESR?! joku euroopan suojelurahasto tms. joka jakaa fyffee enemmän kuin tarpeeksi eli alkuunsa tommoset 170 000euroa.
Tämmöstä ajatusta sitten lensi ilmassa ja mä tunsin itteni todella tyhmäksi ja lapseksi...Vaan eipä haittaa kun nyt sitten kokeillaan vappuna naamiaisia. (vaan eipä "kuultu" tätä ehdotusta mun suusta vaan erään intopiukan vanhemman "jo valmiiksi" jäsenen suusta)
Aivan sama, pääasia et muksut saavat nyt naamiaiset ja mä olen ihan täpinöissäni :D
Tältä rintamalta sitten lisää jahka saadaan pyörät pyörimään ja vastuu-alueet jaettua.

niin ja tuosta Uhon valinnasta vielä, että kun mainitsin siitä opettajalle, niin keskustelu eteni tähän tyyliin:
M-Uho kertoi,et se valittiin siihen oppilastoimikuntaan
O-joo, mutta varalle vain
M- niinniin, varalle,mutta oli se aika iloinen ja touhuissaan siitä
O- jaa,mutta ei siitä silleen kannata kun ei siellä mitään tehdä varsinkaan nää pikkuoppilaat eikä hän varmaan siellä silleen käy

Noin,millanen fiilis tuli? Voin kertoa ettei mitenkään "voittajafiilis". Aika tylsää käytöstä, asian olisi voinut varmaan sitten esittää toisinkin. Meille kyllä sanottiin ekaluokkalaisten vanhempien yhteisessä tutustumisillassa, että oppilastoimikunta aloittaa toimintansa nyt jo ekaluokalla ja kaikki pääsevät mukaan ideoimaan ja kertomaan omia ajatuksiaan ja pohtimaan miten voisi parantaa koulun turvallisuutta
ja kouluhenkeä.

Lemmikkisaldo on kasvanut. Rääpäle/Rääpis/Ricardo/Kurnu on saanut lihaa enempi ympärilleen ja on varsin terhakas ja eläväinen. Mies on sen jo ehdollistanut madonsyöttämiselle, joka helpottaa ruokailua sitten talvisaikaan kun kovin monipuolista elävää ruokaa ei ole liiemmälti saatavilla.
1967384.jpg
Hankin Ricardolle oman rauniolinnan huuto.netin kautta.Toistaiseksi Herra ei ole osoittanut sen suurempaa kiinnostusta tuota rakennelmaa kohtaan. Itse otus on tuossa kepistä vasemmalle kaarnan päällä oleva tummahko läiskä.
Nykyinen sauvasirkkamäärä on kutistunut kahteen kohtalaisen kokoiseen yksilöön, mutta muuttaessaan uuteen terraan, mies tonki mullasta about 30-40 munaa...jälkeläisiä odotellessa :) 
Sitten se suurin uutinen!!Tadaa!! Mauri muutti meille! Mauri on jättiläistuhatjalkainen,tällä hetkellä 25cm, kasvaa vielä noin 5cm. Mauri taitaa kuitenkin olla tytsy, mutta jos joskus saadaan poikakaveri tuolle niin vaihdetaan sitten nimeä.Nyt Maurilla on monta nimeä kuten rakkaalla lapsella pitääkin olla; Mauri/Maukkis/Maukka/Mauritzimo/Mane. Saatiin isältä tarpeeksi suuri terra ja sisustuksen
jälkeen Maukka pääsi sinne asusteleen sauvisten kera.
1967401.jpg
Salaatissa näkyy toinen sausasirkka. Maukka on hyvä tyyppi,joka syö lähes mitä vain.
1967418.jpg
Tässä Mauri "tappaa" herneen, kuvassa näkyy molemmat sauvikset.
1967392.jpg
Mauri on tässä ekassa pesussa. Näillä otuksilla on riesanaan pikkuloisia, joita vipeltää hirvittävät määrät kintuissa. Niinpä mato täytyy pestä välillä. Eipä tuo juuri siitä nauti, mutta ehkä helpottaa hiukan kutinaan (ainakin siltä se näyttää,että sitä kutittaisi...)
1967410.jpg
Maukka pääsi äitin sylkkyyn :)
1967446.jpg
Eikö olekin valtaisan ihana?!

Nyt lähen Uhon kanssa kirjastoon, palaillaan taas