Onkohan sitä nyt sitten tarpeeksi vietetty hiljaista aikaa,että voisi kirjoittaakin jotain...
Vaikka mitäpä täällä sen kummempaa- sitä samaa vanhaa elämää tässä vain. Edellinen postaus oli 16.4, siitä on semmoset 2,5viikkoa. Täytyy oikein toi kalenteri ottaa esille ja siitä tarkastaa mitä tänä aikana on tapahtunut.

Kaverit kävi 19.4 lauantaina.Heille on tulossa vauva tuossa kesäkuussa ja niin oli emäntä kuin rantapallon niellyt-positiivisessa mielessä :) Vaikea oli pitää näpit erossa ja varsinkin kun se masuasukki rupesi touhuamaan (ilmeisesti sen rantapallon kanssa...)niin siinä tärisi kyllä koko maha.Voi hitsi,kun ei millään malttaisi odottaa :) Olin kerännyt hiukan pientä vauvalahjaa vaatteiden muodossa;hyvä tekosyy käydä hipeltämässä vauvanvaatteita ;)

Sitten seuraavalla viikolla käväisin sormilääkärillä eli kävin näyttämässä näitä käsiä ihotautilääkärillä.Koska mulla ei juurikaan ole mitään puolustuskykyä siis kropassa immuniteettia niin näitä peevelin syyliä/känsiä pukkaa- varsinkin jos on kipeä/stressaantunut. No nythän mä olen taas siellä "aallonpohjalla",joten sormetkin kukkii. Eihän se muuten mua häiritsisi,mutta ne kasvavat tosi isoiksi,halkeilevat ja sitten rupeavat särkemään kovasti.Eivätkä ole ihan sielä kauneimmasta päästä luonnollisestikaan-ihmiset kyllä tuijottaa (ihanko se nyt tässä mua haittais?!).
Yksi suuri harmitus on kyllä puhtaasti turhamainen nimittäin mulla ei mahdu sormukset!!Kauhiaa!!Ja niin kun mulla on paljonkin ihania sormuksia (olis varmaan enemmänkin,mutta tää syyläjuttu on minimoinut kaikki ostokset tehokkaasti viimeisen viiden vuoden aikana).
No tohtorinna sitten katteli hiukan ja totes kyllä pahaksi vaivaksi (suprice?!).Sitten se kaivoi jostain "lipaston ylälaatikosta" (vintiöitä lainatakseni)semmoisen torchin,jolla rupesi jäädyttämään syyliä.Ai juma- se sattui, muttei läheskään niin paljon kuin viime kerralla noin 2v.sitten.Silloin kävin työpaikkalääkärillä, joka oli hyvä lääkäri,mutta hänellä ei valitettavasti ollut tarpeeksi kylmää ainetta,joten ne hoidot eivät juurikaan auttaneet (paitsi luomaan varsin suuren trauman mieleen...). Nyt oli käytössä -200 asteista ainetta ja täytyy sanoa, että se toimi.
Hoidon jälkeen meni tuokio jos toinenkin kun olo oli aivan kuin kädet olis nuotiossa,mutta aika nopeasti se helpottui.Nyt aikaa on mennyt 10 päivää ja kädet alkavat tervehtyä ja näyttävät ihan normaaleilta :)

26.päivä käytiin tapaamassa kavereita Hesassa.Ii-täti (kokki-ihmisiä) oli loihtinut meille turkkilaisen menuun- oli aivan taivaallista istua valmiiseen pöytään syömään jotain omituisen näköisiä ja -nimisiä ruokia. Itse ihastuin eniten couscoushässäkkään,jossa oli tuoretta tomaattia ja jotain xxx sekä turkkilaiseen salaattiin,jossa oli mm. punasipulia- enkä mä syö ees sipuleita,mutta ihan liian hyvää oli!
Oli lihapullia,jossa oli lammasta ja kanakoipia sitruunajogurttimaustettuna.Sitten oli Baba Ganoushia- munakoisohässäkkää ja vihreää lisuketta, jossa oli mm. artisokan sydäntä- se oli huippuhyvää ja tsatzikia. Ja itse leivottua leipää,jossa oli kirsikkatomskuja ja oliko oliiveitakin?
Jees,siinä sitten syötiin kolmisen tuntia, jätkätkin jaksoivat melko hienosti.Taisto halusi kotiin jo parin tunnin päästä,mutta saatiin vielä vetkuteltua muutamalla tunnilla kun oli isot karkkipussit ostettu mukaan.
Kylässä kävi myös AK:t pikkuruisen Trinsessansa kanssa.Neiti on se neiti,jonka ristiäisissä käväistiin maaliskuussa.Ziisus kuinka oli ihana piiperoinen!Olisin hirmuisesti tykännyt pitää sylissä,mutta ihan ei kädet suostuneet semmoiseen yhteistyöhön, joten tyydyin ihastelemaan tylleröistä vanhempiensa sylistä.Sohvalla kun istuttiin niin uskalsin ottaa syliinkin-aargh- se oli ihana!
Uho tykkäsi kovasti Trinsessasta ja tylleröinen jaksoi nauraa hänelle.Taisto taas ei oikein ollut perillä, mikä tää vauvajuttu on,mutta tytön pienuus kiinnosti joskus vähän liikaakin ja sai olla aika tarkkana ettei vaan toinen touhuissaan satuta pientä.
Puoli yhdeltä lähdettiin Hesaan päin ja kahdelta oltiin perillä( käytiin kaupassa välillä aiheuttamassa sekasortoa).Kotimatkalle lähdettiin vaille 19. Todella kiva reissu, aivan ihana nähdä kavereita pitkästä aikaa kunnolla. Yritetään päästä vielä käymään Trinsessan kotona tässä kevään/kesän alussa.
1520390.jpg

28.päivä Uhon vanhempainilta klo 18.30
Vähänkö jännitti! Tosi hölmöä,mutta silti.Minun vauvani muka kouluun ensi syksynä!Eihän se osaa ees sukkia jalkaansa laittaa!Onneksi on aikaa opetella tässä kesän aikana näitä perustaitoja hiukan paremmiksi.
Reksi kertoili historiaa ja muuta.Koulu on perustettu 1977 ja oppilaita on nyt n.500.Ja mikä hienointa koulunpiha ja meidän piha on erotettu aidalla ja takapihan kautta kun menee niin pääsee kiertää aidan kokonaan.Turvallinen koulumatka siis...
Luokalla on 20 oppilasta, joista 13 tyttöä ja loput poikia.Uhon paras kaveri eskarista on samalla luokalla,muut eskarilaiset ovat toisella luokalla. Miehen kanssa ollaan sitä mieltä,että hyvä vain ettei jätkiä ole liikaa luokalla niin saavat ehkä opiskelurauhankin;)
Ja toi Uho on varsinainen naistenaurattaja, joten pääsee elementtiinsä heti nuorena...*huokaus*
Napanuoran venyttämisestäkin rehtosi mainitsi "äidit hyvät,kyllä ne pärjää ja varsinkin pojat antakaa niiden mennä..."
Mennä?!Mihin?!Tuossa se kiehnää kainalossa ja pelkää pimeää,mihin sen nyt tarttis mennä?! Haikea olo tuli ja pala nousi kurkkuun,mutta toisaalta ainahan tuo jäpikkä on saanut "mennä",kyllä sillä luottoa löytyy. Mun tarvii kuiteskin alkaa valmistautumaan henkisesti tulevaan syksyyn.Onneksi mulla on ne pari ekaa viikkoa vapaata, vien nopsaan pojan ja sitten voin tulla kotiin pillittää ;)
(löysin yhen ihanan runonkin ekaluokkalaiselle, laitan sen sitten tänne kun aika on.Sitä ei voi kuivin silmin lukea...)

Taiston kerhokeskustelu saa jatkoa nyt 8.päivä. Paikalle tulee joku perheneuvolasta ja viime syksyisen arvion tehnyt erikoislastentarhanopettaja.Tarkoituksena on pohtia,että mikä olisi se paras ratkaisu hänelle jatkaa.Yritetään saada paikka tähän nykyiseen kerhoon,mutta semmoiseen ryhmään, johon tulisi sekä päiväkotilaisia ja eskarilaisia.Katsotaan miten käy.
Ne ovat kyllä todella työllensä omistautuneita siellä kerhossa ja välittävät noista pikku ihmisistä.
Nytkin oli vappunaamiaiset ja Taisto pukeutui Spidermieheksi.
1520378.jpg

Sitten reumajuttuja.Lyhykäisyydessään mä olen kipeä.Noin, nyt voi hypätä yli loppu on tavislätinää.
Kädet eivät toimi ja oikea jalkakin haittaa tätä gasellimaista menoa.Särkylääkettä menee silleen mukavasti...Enbrel ei sit sopinut ja vaihdettiin Humiraan.Sekin on itsepistettävä biologinen lääke.Siihen on kehitelty hieno insuliinikynää muistuttava kynäsysteemi, joka on p**seestä.Ota läskiä sormien väliin ja paina kynä ihraan kiinni.Paina päästä ja kuulet klik-äänen ja mäntä rupee laskeutumaan samalla painaen lääkeaineen makkaraan.Odota 10s. sitten voi poistaa kynän ihosta. Ensinnäkin se piikki ei pistä vaan viiltää.Toisekseen vaikka odottaa sen vaaditun 10s, niin tuntuu kuin lääke ei menisikään lihaan vaan se tirskuu pois.Mulla on ollut kumpanakin kertana vatsanahka märkänä ja toisella kerralla jopa tuolissa oli märkä läntti (enkä muuten ollut pissinyt alleni ;D)
Auttaako tämä Humira sitten paremmin kuin Enbrel? öööö- ei- eli siirrymme suunnitelmaan C. ja kokeillaan nyt Mabtheraa.
Se annetaan infuusiona eli tiputuksessa sairaalassa.Kaksi tiputusta kahden viikon välein.Hoitovasteen pitäisi näkyä 3-4kk:n kuluttua ja vaikutuksen pitäisi kestää 6-12kk. Eka kerta on nyt tulevana maanantaina 5.päivä.Mun tarii olla paikalla 7.15.Ensin mittaillaan RR (verenpaine) ja annetaan jotain lääkitystä ja sitten tiputus kestää 4 h. Sen jälkeen vielä tarkkaillaan pari tuntia.Koko päivän juttu siis.Otan kirjan mukaan, mutta toivon pääseväni makuupaikalle,että voin nokostella päivän aikana.
Seuraava kerta ei vissiin kestä ihan niin kauaa.Sairikka kestää mulla nyt 23.5 asti ja todella toivon pääseväni takaisin töihin.
Seinät rupee jo kaatumaan päälle varsinkin kun mitään ei silleen pysty tekeen (craftaholic?!)

***********
*heh* Kävin illalla komentamassa jätkät pois partsilta huutelemasta.Uho tuli nyrpeänä ja näytti mulle keskisormea- väärinpäin,kämmenpuoli minuun päin :D "mä näytinkin sulle keskaria" ja mua nauratti niin hitosti. Ilmeisesti oli oppinut tänään ulkona taas uuden jutun -great-pointsit kotiin naapurin isoille pojille ;)

Pari päivää sitten otettiin jälkkäriksi chupatikkarit.Annoin Uholle ensin ja sitten Taistokin sai syötyä ja hän sai omansa.Ottaessani päällyspaperia pois se koko karkkiosa irtosi tikusta,"noh,tästä tulikin sitten äidin tikkari" sanoin ja aloin avaamaan uutta Taistolle.Uho-perhana tuli kuin salama paikalle ja nappasi sen rikki menneen itelleen "hei,sulla oli jo,älä oo ahne, toi on epäreiluu!" hihkaisin perään- vastaus oli "kuule äiti, elämä on epäreilua..." -Uho 7v.4kk-
************

Mites vappu sitten? Piti sitä ja tätä,mutta tekemättä jäi.Kädet oli taas sen verran koppurat ettei puhettakaan mistään erityistoiminnasta.Mies sanoin grillaavansa, mä paistoin marinetteja pannulla. Grilli piti ensin hakea verkkokellarista, mies lähti ja tuli takas- muttei omalla avaimellaan.Oli pentele hukannut sen tuossa matkalla.Pähkäiltiin,että avaimen pitää olla jossain kellarissa,sillä sinne mennään avaimella sisään. Jossain vaiheessa sen oli täytynyt tippua taskusta,koska sitä ei sieltä löytynyt kun alkoi laittaa munalukkoa
takas verkkokellarin oveen. "enkä mä mitään grilliä löytänyt!" Ei muuta kuin mamma asialle. En minäkään avainta löytänyt,mutta grilli löytyi alta viiden minuutin- mähän sen kellarin olin viimeksi siivonnutkin,joten tiesin mistä etsiä...
Eli nyt oli taas ilta pilalla eikä miestä huvittanut enää mikään...Yritin lohdutella,mutta tuo kun saa päähänsä jotain niin siellä pysyy...Lisäksi se huolehti ihan liikaa asioista ja näkee enempikin sen varjopuolen, mä taas olen täysin päinvastainen luonne. Sain mä jossain vaiheessa yötä hiukan houkuteltua sitä hymyäkin jo suupieliin,mutta kyllä se oli työn ja tuskan takana.Lupasin,että aamulla hoidetaan tää homma,että varppina se avain on tippunut johkin niistä säkeistä tai ikea-kasseista ja piiloutunut.
"mennään katos sinne aamulla ja siivotaan se kunnolla.Samalla mä katon vihdoin ne kaikki kirpparitavarat ja erottelen niistä lastenjutut ja kierrätykseen menevät,jooko?"
Aamulla kolmen panacodin ja yhden burana800 voimin verryttelin ensin jotta kärsi lähtee huhkimaan.Mies tyhjensi säkkejä ja kasseja käytävälle ja mä kävin kuin verottaja niiden kimppuun.Eka ikeakassi oli täynnä lasten kirpparivaatteita ja kuinka ollakaan avain löytyi sen pohjalta!Hieno homma! Miltä päänsäryltä äijis oliskaan säästynyt jos vaan olis (taas) kuunnellut mua heti kun lohduttelin avaimen varmasti löytyvän jostain kassista.Miksi edelleen näiden kuudentoista vuoden yhteiselon jälkeen se on niiiin vaikeeta?! Kun sen tietää,että mä olen oikeassa...
No,siivottiin sitten loppuun asti.Tosi hyvä juttu.Sain kierrätykseen yhden jätesäkillisen tavaraa, yksi säkkillinen vaatteita ja tavaraa menee päiväkotiin kun pitävät siellä kevätriehan johon pyysivät kirpparimyytävää. Tulot jäävät päiväkodille ja ne menee johkin lasten juttuihin.Hieno homma!
Eipä sinne siltikään yhtään enempää tilaa tullut.Se on edelleen lattiasta kattoon (kirjaimellisesti!!)asti täynnä kaikenlaista.Tosin mun kankaat (3 jätesäkkiä) ja patjat 2kpl, vievät hurjasti tilaa.Samoin parit säkilliset pehmoleluja, ja mun iki-ihqu valkoinen joulukuusi (ensi vuonna haluisin pinkin,mutta tuskin saan) niin ja Polle- karvainen keinuhevonen,jonka sain 3v.lahjaksi-se on seurannut mua joka paikkaan ja tulee aina seuraamaankin.
1520393.jpg

Mitään käsityöjuttuja en siis ole tehnyt. Kirpparilla kävin pariin kertaan ja toisella kerralla tein löytöjä,meinaan Kool Aid-pusseja á 50snt, kuviosakset,akvarellilehtiö pieni ja cernit-massaa. yhtään en tajua miksi ihmeessä ostin noi massat kun en ole vielä edellisiäkään avannut. En vaan osaa aloittaa niiden kanssa, kun ei ole varsinaista "tarvetta" massajutuille,mutta pakko oli ostaa kert ne on askartelujuttuja- typerää? Kool aideja varten pitäsi ostaa villalankaa,mulla on kotona vain jotain sekoitelankaa vai mitä se nyt oli polyamidia...tiiä sitten noista langoista kun en niilläkään varsinaisesti mitään tee...Mutta mieli tekee kovastikin kokeilla sitä mehuaineella värjäämistä,joten siksi. Ja taka-ajatuksena on värjätä itse langat ja antaa ne äidille,joka taas osaa loihtia niistä jotain päälle pantavaa.

((miksei toi mukula mee nukkumaan?! Sen on pakko olla väsynyt kun on koko päivän juossut pihalla,Uhokin nukahti heti.Klo on jo yli kaksitoista!...*raskaammanlainen huokaus*))

Huomenna mennään äidin luokse syömään,lohta lupas laittaa.Aattelin aamulla käydä pikaiseen lähikaupassa josko siellä olis niitä "lisää vain vesi ja margis"-kakkupaketteja ja voisin semmoisen leipoa jälkkäriksi.Hirveesti tekis mieli sitä brownies-torttua, jos sitä ei ole niin leivon tuulomaantortun- näppärä,nopee ja varma nakki.

...hmmm...olikohan vielä jotain muuta? Ei varmaan mitään tuiki tärkiää kun ei heti mieleen juolahda.En ole erityisesti mokannutkaan mitä nyt söin parina iltana juustonaksuja liian liikaa ja kärsin koko yön vessassa. Ja sit se, että jos poistaa kynsilakkoja ja kaataa avoimeen haavaan ihan vaikka noin vahingossakin niin tuota lakanpoistoainetta niin se sattuu- ei kannata. Ja pikkuhousut on parempi ottaa pois kun menee yöllä pissille siis ennen kuin pissii.

hyvää yötä
M.