Pojat ovat olleet nyt viikon hoidossa, kaikki on mennyt hyvin- ainakaan eivät tädit ole meille mitään päinvastaista sanoneet (etteivät vaan säästä meitä pahimmalta?!). Poitsut ovat tykänneet kovasti, Taistolla on vain ongelmia heräämisen kanssa (siis missä sillä EI olisi ongelmia *huokaus* ). Keskiviikkona kun menin herättää, niin jätkä meinas "ei nyt herätä, on sunnuntai" Ja hei, me mennään vasta yhdeksään sinne kerhoon, entäs kun mun loma loppuu ja mieskin suuntaa "oikeisiin" töihin (siis eihän se kodin- ja lasten hoitaminen ole valtion mukaan mitään kunnon työtä- jos olis niin siitähän maksettaisiin kunnon palkka...*kilin v*tut* Kotiäidit ja -iskät kunniaan!! sori ; arka paikka...), silloin pitäisi jätkien mennä seittemäksi sinne. Taidan raahata pari zombia sinne sitten. Onneksi (!!) kerhopaikka on tossa sadan metrin päässä...

Torstai pidettiin kyllä vapaa-päivänä ja suunnattiin Padvaan. Ikuna en ollut kuullutkaan ko. paikasta ennen kuin työkaveri kertoi (=hekumoi). Padva on jossain Tammisaaren ohi ja Saloon päin,sieltä Tenholan ohi ja johkin jumalan selän taakse (en kyllä oo varma, että tietääkö ees Jumala ite semmosesta paikasta...) . Kärsivällisesti  körötellään Bromarvin kylän ohi ja sieltähän se yhtäkkiä tupsahtaa- meri ja valkoinen hiekkaranta...Päivä ei kyllä ollut se paras mahdollinen auringonpaisteen suhteen dvs. sitä ei ollut, mutta koko biitsi oli meijän!! Kuvissa ei näytä niin ihanalta kuin mitä oli livenä. Katsokaa ja retusoikaa hieman,lisätkää aimo annos aurinkoa ja semmosta niin eiköhän tule vielä mennyttä kesää ikävä.
831508.jpg
Jotkut olivat jättäneet rantatuolinsa rannalle. Saattoi olla jonkun lähiasukkaan (siis siellä ihan "aikuisten oikeasti" asui ihmisiä- ihan totta- me nähtiin!!)
Tässä minä rantavahtina
831515.jpg
Pojat kahlaamassa. Toisaalta siellä ei oikein voinut muuta kuin kahlata,sillä ranta oli todella matala ja pitkälle; sai kävellä semmoset 50 metriä ennen kuin oli ees polviin asti.
831522.jpg

831525.jpg
Tässä poitsut: Uho 6v7kk vasemmalla ja "pikku"-Taisto (keskonen!!) 4v10kk oikealla. Taisto vetäsee Uhon koska vaan puoli nelsonilla kanvaasiin- valitettavasti (varo vaan "Viikinki" ! )
En malta olla laittamatta vielä yhtä kuvaa.Tässä olen jätkien kanssa melkein 50 metriä rannasta, ei kyllä huomaa kuvasta katsoen ja vesi ylti mua puoleen sääreen (oon tavis tappi- persjalkainen eukonketale 160cm)
831529.jpg
Rannalta löytyi myös rutkasti ihania pikkuruisia simpukoita, niistä vaan ei ole tähän hätään kuvaa (jaa meilläkö hyvä kamera?! )

Käytiin myös hakemassa Sakulle pikkuherkkuja lisää. Mentiin paikalliseen Faunattareen ja sieltä myyjä ehdotti sirkkoja.Näitä on kahta lajia- ruskeita ja mustia (luonnossa ne erottaa paremmin).Myyjä kysyi montako saa olla ja minä että "viisi kiitos",mies "ainakin kymmenen". Otettiin kymmenen. Tosin yksi pääsi karkuun ja loikki siinä tiskillä ja minä myyjän kanssa yritettiin saada se kiinni.Sitten se hyppäs alas lattialle ja mä yritin katsoa mihin se meni. Myyjä sanoi "anna olla vaan kyllä mä sen sieltä löydän" ja mies siihen "kyllä varmaan niin kun toi emäntä astui just sen päälle" ja sit poistui takavasemmalle hihittään...Mulla kun oli pitkä hame päällä niin en ollenkaan huomannut sirkka-parkaa...Sanoi "paa sit hintaa yhelletoista" Ei se kuitenkaan pannut...ja mua nolotti. Mies hihitteli koko matkan seuraavaan kauppaan eli Tiimariin.
831536.jpg
Kuva vielä niistä jauhomadoista.Ne on Sakun lemppareita.Sirkoista ei oikein tykännyt kun ovat niin isoja ja paksuja --> ~3 x 1,5 cm  Nyt vaikuttakin siltä,että meijän pitää hankkia oma terraario noille sirkoille ja elättää  ne; Niin,että jos jollain on tässä Lohjan lähistöllä käypä terraario halvalla niin otapa yhteyttä...Mies ja varsinkin Uho alkavat enempi innostua noista sirkoista ja muista ötököistä - kaipa niille sit pitää saada kunnon olot.
831553.jpg
Madot elävät siis kuivan leivän seassa.

Ihan kuin tuo sirkan murhaaminen ei olisi ollut tarpeeksi nolo juttu niin siirrytäänpä sitten Tiimariin...Päivittelin yhä tapahtunutta ja katselin askartelusälää kun silmiini osui hieno hämisroskis. Muualla ei näkynyt sellaista, joten äkkiä kaappasin sen käsiini ja aloin tutkimaan sitä tarkemmin, jotta sopiskos se poitsuille.Kun siihen tuuppas joku nainen sitä multa riuhtomaan ja sanoi,että se kuuluu sille, että olin ottanut sen hänen koristaan. Olin varmaan tosi hämmästyneen jurpon näköinen kun hän rupes artikuloimaan todella  SEL-VÄS-TI  ja näytti melkein kädestä pitäen missä niitä roskiksia oli lisää. Kiitin kohteliaaksi ja pyysin anteeksi antaen roskiksen takaisin. Menin hakemaan oman...Mutta se,että roskis ei loppujen lopuksi ollutkaan sellainen ,jota hain kävi nolottaa niin paljon,että jouduin palloilemaan kaupassa kunnes rouva roskiksineen poistui , sillä mulla ei ollut aikomustakaan ostaa semmosta. (no nyt tuli tosi sekava lause-yrittäkkee pysyä  kärryillä). Mietin ensin kertoakko miehelle tästä tapauksesta vai pitäisinkö salaisuutena, mutta eipähän tarvinnut kuin astua ulos, niin hää jo läks kysymään että "mitäs ny on käyny,ku oot tommonen" ja kerroin: reaktio --> pään ravistus ja raskas huokaus "voi Emppa, mentäiskö nyt vaikka kotiin?" Jees,mennään vaan...

Alkuviikko ollaan siis viipotettu äijän kanssa kaupasta toiseen kun muksut ovat olleet poissa. Tänään perjantaina ei käyty missään,piti siivota,mut en jaksanutkaan...
Kierkessä kävin:
831581.jpg
Heppa tuunattavaksi (edellisetkin ovat vasta pohjamaalattu), pätkä höyhennauhaa, enkeli-rullaleimasin, sininen ankkurimuotti ja yksi Gogo´s (Uho kerää niitä) (Pöytäliina on täynnä vesivärilaikkuja kun en ehtinyt sitä pyyhkimään -siinä on edelleen se läpinäkyvä muovi päällä... :D )

Ja kirpparilta löysin näin hyviä paitoja jätkille tuhottavaksi kerhoon--ylärivi euron/kpl ja alarivi 50snt/kpl. Kaikki virheettömiä ja lähes ilman pesunukkaa! Vähänkö olin tyytyväinen!!
831585.jpg
Ylärivissä siis neuletakit päädyissä, musta on kevyttoppatakki ja oranssi on huppari,johon pitää keksiä joku kiva painatus.

Ja sitten vielä tämmöinen juttu. Meijän pieni terminaattori eli Taisto-poika tuli tänä iltana paperi rullalla kertomaan, että hän polttaa tupakkaa, veteli oikein ison miehen ottein henkosia ja puhalteli reteesti sauhut. Ja mallin oli saanut pihalta, hiekkalaatikolta !! Eukko, joka on osittain ottanut Taiston silmätikukseen ja sen mies polttelevat tuossa hiekkiksella, samoin yksi toinenkin taaperon äiti. Yritettiin selittää pojille,että se on väärin ja vaarallista, mutta loppujen lopuksi me oltiin miehen kanssa tyhmiä ja väärässä. No tietty- eihän vanhemmat koskaan ole oikeassa vaan ne on ne kaverit ja niitten "coolit" vanhemmat ,jotka rulettaa...*huokaus* Kumpi onpi pahempi- Taisto pisuttaa nurtsille leikkipaikan viereen vai nuo aikuiset , jotka näyttävät mallia miten tuhota keuhkot hitaasti, mutta varmasti... Ok, mekin ollaan poltettu, mutta sen jälkeen kun tein plussatestin mä lopetin raskauksien/imetyksen ajaksi, ja sit lopetettiin kun meinattiin, että nyt lapset alkaa ymmärtää mahollisesti liikaa, niitten edessä ei olla tupakoitu muistaakseni koskaan ?!  No, mutta siis pointti on se, että nyt pojat eivät ole saaneet mallia kotoa, mutta hiekkalaatikolta kylläkin...Ei oo reilua :(  Puhuttiin miehen kanssa, että huomenna meen keskusteleen tohon hiekkikselle jos/kun tulevat siihen ulkoileen. Pyydän kauniisti, että voisivat polttaa jossain muualla. Kerron kuinka pojat kotona nyt "ihailevat " niitä ja tykkäävät,että tupakka on ihan ok. Kun en millään viittis vielä tässä vaiheessa näyttää kundeille kuvia siitä miltä näyttää puhtaat ja miltä tupakoidut keuhkot. Selitin kyllä (kaunistellen)millasia olen avannut, mutta eihän se tiettykään mee noitten päähän. *huokaus*  Noh, huomenna sen näkee sitten mitä tapahtuu- pitäkää peukkuja, raportoin myöhemmin-

Nyt meen houkutteleen äijän sänkyyn, ötyä kaikille :)

(aloitin kirjottaa 22:53 ja nyt klo on 00:10 *haukotus* tää kait riittää tälle päivälle?!)